Hvilke sikre aktier bør jeg købe i juni 2021?

Før vi kommer alt for godt i gang med de konkrete aktietips, så skal du have nogle ting for øje, inden du investerer:

Når vi alligevel skriver 'sikre aktier', så er det fordi, der tænkes på aktier i selskaber, som fremviser sorte tal på bundlinjen år efter år. Her er altså ikke tale om aktietips, hvor det er ligesom at springe ud fra 10-metervippen.

Investering i konservative aktier kontra penge i banken
Hvis du vil i gang med at investere nu og her, men ikke ved hvordan, bør du overveje at gå lidt forsigtigt til værks.

Aktiekurser stiger historisk set over tid. Når dette er sagt, så skal du dog vide, at kurserne kan svinge endog rigtig meget over årene alligevel. Men hvis du har et langsigtet mål, og ikke skal bruge pengene imorgen - eller over de næste mange år - så er det et rigtigt godt udgangspunkt.

Tænk over, hvor meget du tjener ved at have dine penge stående i banken - svar: Ingenting!

Hvis du har en stor opsparing i banken, skal du ovenikøbet betale for det på årlig basis. Det er der altså ikke rigtig nogen grund til.

En opsparing kan i stedet sættes i konservative aktier. Hvis du kigger mod selskaber, som historisk set ikke svinger meget op og ned i driften, kan du få et solidt afkast på sigt.

De store selskaber fortsætter sandsynligvis med at vokse sig endnu større over årene. Lad os kigge nærmere på nogle af de største virksomheder at købe aktier i.

Aktieinvestering i store hæderkronede virksomheder
Hvis man køber aktier i de største virksomheder, skal man ikke forvente aktiekurser, der bare eksploderer opad. Til gengæld er der empiri for at tro på en konservativt stigende kurs, som medfører god indtjening på sigt.
Hvis du har tålmodighed til at vente 5 - 10 - 15 - 20 år eller endnu længere, kan det sagtens vise sig som en solid investering at købe aktier i de nedenstående virksomheder.

Adidas
Sportstøj mm. vil der altid være brug for. Gigantiske tyske Adidas fortsætter med at hive milliarder i land år efter år. Det er svært at forestille sig en verden uden Adidas. Det er også meget svært at forestille sig, at Adidas skulle blive totalt udkonkurreret i fremtiden. Adidas vil sandsynligvis fortsætte den sunde drift i årene, der kommer.

Coca Cola
En aktie i Coca Cola kostede i 1991 rundt regnet 7 Dollars. I 2021 ligger aktiekursen og svinger omkring de 54 Dollars. Så kan du selv regne ud, hvor meget man faktisk havde tjent på at lade pengene stå over 30 år. Det er ikke småpenge ... Der vil altid være efterspørgsel på produkter fra Coca Cola. Derfor vil firmaet fortsætte den styrtende indtjening også i fremtiden. Aktiekursen vil højst sandsynligt fortsætte med at kravle stille og roligt opad.

Walt Disney Company
Du kender sikkert alle de gode gamle Disney-klassikere. Det er USA i sin reneste form. Walt Disney Company fortsætter dog med at vinde nyt territorium. Senest har man gjort sit indtog indenfor streaming. Alle elsker film med happy endings - så det er der penge i. Selvom Walt Disney-aktien er steget meget over de seneste år, kan det sagtens være, den stiger endnu mere med en tilpas lang tidshorisont.