Investeringsbøger


Lars Tvede:

Bobler, Børsfest og Bullshit


- hvad enhver investor bør vide


Sådan navigerer man ifølge den succesrige erhvervsmand Lars Tvede på et børsmarked i krisetid.

Dagen før coronakrisen ramte alverdens børsmarkeder som et tungt hammerslag, solgte Lars Tvede alle sine aktier. Han tjente penge på nedturen og købte aktierne tilbage, da kurserne nogle uger senere var tæt på at ramme bunden. I den efterfølgende turbulens dansede han vellykket rundt på børserne, og da roen sænkede sig en anelse hen over sommeren, kunne han sætte en pænt stor gevinst ind på kontoen.

Hvordan bar han sig ad? Hvordan lykkedes det ham at læse markedet? Hvordan brugte han den viden og erfaring, som han har erhvervet gennem snart 40 år som investor og iværksætter, til at træffe rationelle beslutninger, mens mange andre investorer var ramt af panik?

I Bobler, Bullshit Og Børsfest har Lars Tvede i en række korte, informative og letforståelige kapitler samlet alle sine vigtigste grundregler, budskaber og pointer. Bogen er kort og godt essensen af, hvad enhver investor bør vide:

Forfatterens konklusion: For at tjene penge skal du kombinere risikovillighed, spredning og udholdenhed, måske tilsat lidt timing og andre finesser. Her kan du læse, hvordan du griber det an. Samtidig får du Lars Tvedes egne underholdende og humoristiske fortællinger – ikke blot om de store indbringende succeser, men også om de kæmpebrølere, han har begået undervejs.

"Alle beslutningstagere bør læse børshajs medrivende Maggi-terning kogt på markedsøkonomi. Superinvestor Lars Tvede går til stålet i sin fremragende og komprimerede fortælling om livet som succesrig investor, som samtidig er en medrivende beretning om, hvad der skaber velstand i en kapitalistisk økonomi, og som i sidste ende også gavner de svageste."

- Peter Nedergaard, professor ved Institut for Statskundskab, ***** 5 stjerner, Berlingske, 22. oktober 2020


Køb bogen hos GUCCA.DK


Lars Tvede:

Supertrends - 50 ting, du bør vide om fremtiden


Lars Tvede afslører, hvad der kommer til at præge udviklingen de kommende år.

Det er svært at spå om fremtiden – men det er ikke umuligt. Som finansiel investor og som iværksætter er Lars Tvede afhængig af at kunne forudsige udviklingen, og i Supertrends løfter han for første gang sløret for, hvordan han gør det. For hvis man skal kunne lægge planer ud over den helt kortsigtede fremtid, er det nødvendigt at vide noget om drivkræfterne i verden.

I bogen præsenterer Lars Tvede sit vigtigste redskab, 50 tommelfingerregler, der – især når man kombinerer dem – peger målrettet fremad. Han fortæller også om sociale algoritmer, logiske kædereaktioner og fremskrivninger og om de mentale barrierer, der ofte står i vejen, når vi prøver at blive klogere på, hvor verden er på vej hen. Endelig afslører han, hvad han tror på kommer til at præge udviklingen i de kommende årtier. Det er en fremtid præget af vilde teknologier, overraskende trends og en række forbløffende vendepunkter – for verden er på vej et andet sted hen, end mange tror.

Køb bogen hos GUCCA.DK


Helge Larsen:

Den tålmodige investor


Denne bog vil lære dig at investere i aktier. Den vil ikke med sikkerhed give dig høje afkast, og slet ikke gøre dig rig i en fart. Men bogen vil lære dig en metode til at analysere og anskue aktier, selskaber og brancher.

Vi skal med det samme fortælle dig, at det er en metode, som er vældig enkel, når man først har lært tankegangen, men den kræver hårdt arbejde og stor tålmodighed. Der er nemlig ingen hurtige genveje til gevinster, heller ikke når det gælder investering.

Bogens forfatter, Helge Larsen, er et kendt navn i investorkredse, hvor folk med interesse for aktieinvesteringer for længst har taget udtryk som ”det lange seje træk”, ”boblere”, ”raketter” og ”frimærker” til sig. De er alle begreber fra Helge Larsens aktieunivers, og når du kender dem, og kan kende forskel på dem, er du godt på vej til at blive en god investor. Det vil være dit udbytte af denne bog.

Helge Larsen har grundlagt flere virksomheder inden for handel og produktion og har investeret i iværksættervirksomheder, siden han gik ud af gymnasiet. For snart 20 år siden begyndte han at interessere sig for aktieinvesteringer. Han er i dag fast kommentator i Radio 24syvs program Millionærklubben, Børsen Play TV og debatredaktør for investor-sitet Proinvestor.

Han udarbejder aktieanalyser og er skribent for Dansk Aktionærforenings medlemsblad. Uffe Gardel er cand. Merc. i finansiering og har været erhvervsjournalist i en menneskealder, først og fremmest på Berlingske. I dag er han selvstændig kommunikationsrådgiver og journalist.

Køb bogen hos GUCCA.DK


Sally Khallash & Brian Kaasner Kristiansen:

Beslutningsstrategi

– adfærdsøkonomi som katalysator for vækst

Denne bog handler om at lære de strategier, der gør det lettere at træffe bedre beslutninger i organisationer. Med afsæt i beslutningsteori, internationale virksomheds-cases og strategisk problemløsning skærper bogen bevidstheden om vores kognitive biases påvirkning og peger på, hvordan du kan skabe store forbedringer i både strategi og eksekvering. Studier viser, at virksomheder, som arbejder systematisk med adfærdsøkonomi og beslutnings-teknik, øger deres performance med 500% - så har du råd til at lade være?

Som leder træffer du hver dag et stort antal beslutninger, men når det går hurtigt, kan selv de bedste af os træffe ubevidst irrationelle beslutninger og i værste fald skade os selv, organisationen og forretningen. Det skyldes, at vi i en kompleks og krævende hverdag oftere er påvirket af vores mentale biases, altså de tommelfingerregler vi bruger til hurtigt at vurdere en situation, og som kan lede os til at tage mangelfulde eller irrationelle beslutninger.

Bogen kan udover at skærpe dine beslutningsevner også gøre dig til en skarpere investor - Sally Khallash medvirkede den 23. november 2016 i Millionærklubben på Radio24Syv.

Om forfatterne:
Sally Khallash er medstifter og partner i Behavioural Strategy Group. Hun har arbejdet med adfærdsøkonomi og beslutningsteori i en årrække, blandt andet som underviser på Harvard og CBS.

Brian Kaasner Kristiansen er medstifter og partner i Behavioural Strategy Group. Han har 20 års forretningserfaring primært fra internationale ledelsesroller indenfor forbrugerprodukter, energi, pharma og logistik.


Køb bogen hos CDON.COM
Køb bogen hos GUCCA.DK


Kurt Kara:

Den Rationelle Investor

– Få succes med langsigtede value-aktier

I denne bog om aktieinvesteringer lærer du fra en af markedets allerbedste, Kurt Kara, hvordan du kan bygge en opsparing og formue op.

Hans påstand er, at langt de fleste mennesker kan blive gode investorer. Det kræver ikke magiske evner, medfødt talent eller held. Du skal til gengæld være klar til at investere din tid i den økonomiske og fornuftige tankegang – og dernæst nogle af dine penge i virksomheder frem for at bruge dem her og nu.

Bogen vil give dig forudsætningerne for at blive en god og dermed økonomisk uafhængig investor. Den vil lære dig, hvordan aktiemarkedet fungerer, og den vil lære dig den afgørende forskel på at være investor og spekulant. Undervejs lærer du om gode tilbud, om risiko, om faren ved wow-effekt, markedshysteri og troen på hurtige gevinster. Du skal have din indre købmand frem, ikke din indre gambler. Men så er der også penge at tjene.

Om forfatteren:
Kurt Kara er valueinvestor i Maj Invest og forvalter aktier for over 14 mia. kr. Han har beskæftiget sig med aktieinvesteringer i 17 år, og sammen med sin kollega Ulrik Jensen har han forvaltet Maj Invest Value Aktier siden den blev etableret i 2005.


Køb bogen hos CDON.COM
Køb bogen hos GUCCA.DK


Lars Tvede:

Gåsen med de gyldne æg

– Den overraskende fortælling om, hvad det vil sige at være liberal

Med sit forsvar for frihedens filosofi viser Lars Tvede, at der løber et liberalt livssyn som en rød tråd fra antikkens græske bystater og frem til vore dages mest velstående og lykkeligste lande. Frie mennesker og frie markeder har været verdens vigtigste kilde til fred og fremskridt de seneste 2000 år. Dengang som nu blev landene rige, når de blev frie.

Men hvad betyder det egentlig at have friheden som forbillede? Ethvert land må afveje tre tilgange til politik: kollektivisme, konservatisme og liberalisme. Hvis man rammer den rette balance, blomstrer både staten, samværet og samhandlen til det fælles bedste. Men hvis et land rammer forkert, ender det som endnu et af historiens mange samfund, der først mistede pusten, siden gik i stå og til sidst gik under.

Lars Tvede henvender sig til enhver, der søger den bedste vej fremad for et land. Ved at leve efter liberale idealer kan vi virkeliggøre myten om gåsen, der lægger gyldne æg – og holde den i live.

Køb bogen hos CDON.COM
Køb bogen hos GUCCA.DK


Christian Kongsted & Erik Bork:

Daytrader

En aften i maj 2013 går 38-årige Flemming Kozok aggressivt ind i to amerikanske aktier. I løbet af få timer køber og sælger han titusindvis af værdipapirer. Da handelsdagen er omme, har han tjent 4,6 millioner kroner.

En formiddag i midten af april 2015 shorter 45-årige Tom Hougaard det tyske DAX-indeks med voldsom gearing. Da han tjekker sin telefon i IC 3-toget fra Jylland få dage senere, er han oppe med 3,3 millioner kroner.

I fem personlige interviews løfter Danmarks bedste private daytradere sløret for, hvordan de er i stand til at vinde over børsmarkedet, både når kurserne stiger, og når de falder. Samtidig går bogen bag om det barske liv som trader, og hvad der kræves for at holde hovedet koldt, når store beslutninger skal tages på et splitsekund.

Det handler ikke om at knække tørre regnskaber eller læse tykke årsrapporter, men derimod om at forstå og forudsige kursgrafernes bevægelser. En evne alle i princippet kan lære sig.

Som supplement og praktisk indblik i daytrading har de to forfattere dedikeret et helt website som findes på Daytrader.dk

Køb bogen hos CDON.COM
Køb bogen hos GUCCA.DK


Anna Gerstrøm Rode

Finanskrisen - indefra

Den populærlitterære bog om de lokale og personlige konsekvenser af den globale og finansielle krise, der markerede starten på det enogtyvende århundrede, udkommer syv år efter, at krisen blev skudt i gang af krakket på den amerikanske finanskoncern Lehman Brothers i USA.

Fra Wall Street i New York tager bogen sine læsere med til den danske kontekst og ind bag kulissen bag de høje, tykke mure, der ofte omgiver de lukkede pengeinstitutter - ind til bankfolket. Igennem en række private beretninger fra folket i den pressede bankbranche giver bogen et indblik i disse mennesker: i deres arbejde og liv – i en krisetid.

Det gøres igennem ti kapitler med ti historier fra ti personer, der er placeret i forskellige funktioner og organisationer og derfor har gennemlevet forskellige versioner af krisen. Historierne er basserede på ustrukturerede og narrative interviews med bankfolk, der har arbejdet som alt fra kassemedarbejdere, der ekspederer bondemanden ved skranken, til børsmæglere, der handler på de internationale markeder, samt ledere, filialdirektører og bestyrelsesmedlemmer, der råder over flere hundrede millioner kr. Det er finansfolk i små og lokale sparekasser, landsdækkende og nationale banker samt store og internationale investeringshuse. Nogle af disse er vokset og har vundet på krisen, mens andre er svundet ind eller gået nedom og hjem.

Læseren tages med på en polariserende rejse, der både dykker ned i intime hemmeligheder og åbner op for grandiose betragtninger. På den ene side kommer man ind bag huden til private tanker og følelser. På den anden side kommer man ud i politiske samfundsforhold af national og international kaliber.

De ti kapitler er pakket ind i en indledende del, der sætter scenen og giver et indblik i rammerne, som fortællingerne er konstrueret på baggrund af, og en afsluttende del, der samler trådende og åbner op for spørgsmål om, hvad vi kan og skal lære af krisen. Opsummeringen udvides med fem tankevækkende perspektiveringer, der kan give anledning til bekymrende forbavselse. I et forsøg på at dreje stemningen i en mere optimistisk retning afrundes bogen med en diskussion af fem forhåbninger, der måske kan inspirere til en lysere fremtid.

Bogen er basseret på ph. d. afhandlingen: World Disruption - How Bankers Reconstruct the Financial Crisis.

Køb bogen hos GUCCA.DKLars Tvede:

Kriser, krak og kaviar

Hvorfor økonomier og børsmarkeder er ustabile, og hvordan du kan forudse de største opsving og nedture.

Økonomier er stærkt turbulente. Et år kan vi opleve højkonjunktur med boom i aktier og ejendomspriser ledsaget af fester, champagne og kaviar. Flere og flere tror, at opsvinget nærmest vil vare evigt. Blot et par årsenere kan vi være sunket ned i en dyb krise med konkurser og børskrak.Mange frygter nu, at økonomien aldrig bliver bedre.

Lars Tvede tager i denne bog læseren med på en fascinerende rejse gennem økonomiens historie og præsenterer de mest centrale teorier om økonomiske konjunkturer. Lige siden John Law indførte papirpenge i Europa i 1700-tallet, har eksperter prøvet at forstå, hvad der skaber de store udsving, og hvordan regeringer og centralbanker kan styre nogenlunde sikkert gennem høj- og lavkonjunkturer. Hvor tæt er vi nu på en viden, der kan afbøde de største skader? 'Kriser, krak og kaviar' er fagligt velfunderet og samtidig skrevet i et let sprog krydret med anekdoter og historier.

Hvem skulle fx have troet, at de første gennembrud i nationaløkonomi og kriseteori blev skabt af en skotsk gambler, skørtejæger og morder og en hårdkogt irsk storspekulant? Og hvad var dramaet bag den store depression i 1930'erne og dotcom-krakket ved årtusindskiftet?

Om forfatteren:
Lars Tvede er uddannet som ingeniør, økonom og derivatives trader. Gennem sin karriere har han stiftet, medstiftet og finansieret en række virksomheder inden for primært informationsteknologi og finansvæsen.

Lars er meget efterspurgt af internationale medier og har bl.a. optrådt på TEDTalks og som guest host på CNBC, ligesom han ofte er key note taler på erhvervsseminarer. Han har desuden skrevet bøger om bl.a. markedsanalyse, strategisk markedsføring, informationsteknologi, nationaløkonomi, entrepreneurship, børshandel, psykologi, fremtiden og vestlig civilisation. De mest kendte i Danmark er 'Børshandelens Psykologi' (2012), 'Børshaj' (2010) samt 'Det Kreative Samfund' (2014). Hans bøger er tilsammen udgivet i over 50 oplag og på 11 sprog. Han bor i Schweiz med sin familie og holder af at stå på ski, sejle og samle på italienske sportsvogne samt vin.


Køb bogen hos CDON.COM
Køb bogen hos GUCCA.DKJakob Skouboe:

OW Bunker - insidernes fortælling om det dramatiske kollaps

I 2014 gik oliehandelsselskabet "OW Bunker" konkurs. En konkurs, der i pressen blev kaldt "Danmarks største erhvervsskandale". Bogen "OW Bunker" går bag om dette dramatiske kollaps. Den graver dybt i den virksomhed, der kun blev fremstillet i offentligheden af pressen. For hvordan oplevede de 600 ansatte selv kollapset, og hvornår indså de, at der var noget galt?

"OW Bunker" er en spændende bog skrevet af Jakob Skouboe, der på baggrund af en lang række samtaler med de tidligere ansatte i firmaet beretter om alt det, der foregik bag murene. Det er en insiderfortælling om dårlig ledelse, flittighed og grådighed.

Køb bogen hos CDON.COM
Køb bogen hos GUCCA.DKKarsten Engmann Jensen:

Boost din opsparing med aktier

Bogen giver på lettilgængelig vis et overblik over, hvad du med held kan gørefor at få mere ud af dine penge - både i dag, i morgen og når du bliver ældre.

Vi vil gerne så være gode til at spare op og styre vores forbrug. Men det går ikke så godt som vi ønsker. For desværre har vi en usynlig fjende - underbevidstheden. Underbevidstheden er den del af vores tanker vi ikke selv har styr på. Derfor er det heller ikke altid vi selv kan gennemskue, at den vigtige beslutning vi lige har taget, måske ikke er så god som vi forestiller os, netop fordi det er underbevidstheden – og ikke fornuften - der ligger bag.

Uanset hvor meget vi kæmper, kommer vi aldrig til at lære, hvornår vi lader os narre af vores underbevidsthed eller hvorfor. Derfor er det meget bedre at acceptere, at vi har denne svaghed, og så i stedet bruge vores kræfter på at finde den mest sikre metode til at få pengene til at vokse.

Denne bog vil blandt andet beskrive, hvorfor mænd er mere tilbøjelige til at lade sig påvirke af underbevidstheden og andre psykologiske faktorer end kvinder er. Det betyder godt nok, at mænd er lidt flittigere til at købe aktier, når de sparer op. Men det betyder også, at de kvinder, der køber aktier, gør det langt mere fornuftigt end mænd, netop fordi de ikke er så påvirkelige på det psykologiske område.

Køb bogen hos CDON.COM
Køb bogen hos GUCCA.DKMartin Jes-Iversen:

Turnaround - kampen om GN Store Nord

Dette er fortællingen om GN Store Nords dramatiske turnaround i årene 2007-2014, der reddede virksomheden fra fallit. GN Store Nord blev grundlagt i 1869 og har siden som en kamæleon transformeret sig fra et telegrafselskab over et industrikonglomerat i 1970’erne til 1990’ernes it-komet og nu til en højteknologisk, global nichekoncern, der producerer høreapparater og andet audiologisk udstyr.

Bogen beskriver også de største danske virksomheders strukturelle udvikling siden 1990. I dag har vi større virksomheder end nogensinde før. GN er blot en af de store gamle virksomheder, der ligesom Vestas, Arla Foods, Novo Nordisk og ISS har defineret en global markedsniche og i takt med globaliseringen efter 1990 har udnyttet markederne og teknologiernes muligheder. Bogen om GN Store Nords turnaround er dermed også et stykke danmarkshistorie, som rækker ud over GN Store Nord.

Bogens ambition er at komme ind i ledelsens maskinrum og kortlægge, hvad der sker, når krise og usikkerhed vendes til fremgang og tillid - og det er dermed også en historie, som rækker langt ud over den enkelte virksomhed. Bogen er både fortællingen om en virksomhed og en beskrivelse af konkrete værktøjer, som andre store som små virksomheder kan hente inspiration i.

  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.com


Michael Christensen:

Aktieinvestering - teori og praktisk anvendelse

Denne bog omhandler aktier og de teorier og metoder, som bør indgå i enhver praktisk overvejelse om investering i aktier. Bogen giver en generel introduktion til såvel de teoretiske som de praktiske forhold, der vedrører aktier og aktieanalyse. Den fungerer dels som en lærebog til undervisningsbrug på handelshøjskoler og universiteter, dels som en opslagsbog til brug inden for den finansielle sektor, f.eks. pengeinstitutter, forsikringsselskaber og pensionskasser, samt af medarbejdere ansat i finansielle stillinger i større erhvervsvirksomheder.

Bogen i såvel indhold som form kan læses af en bred skare af læsere, dvs. såvel personer med en akademisk baggrund som dealere og andre uden større matematiske kundskaber.

  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.com


Michael Christensen:

Obligationsinvestering - teori og praktisk anvendelse

"Obligationsinvestering - Teori og praktisk anvendelse" giver en samlet fremstilling af de teorier og problemstillinger, investorer står overfor ved investering i såvel danske som udenlandske obligationer.

Bogen indeholder en beskrivelse af teorien bag rentedannelsen, investeringsteori, rentestrukturteorien, risikomål, aktiv porteføljestyring, samt teorien om prisfastsættelse af futures og optioner, herunder strategier og hedging.

De teoretiske problemstillinger relateres i vidt omfang, ved hjælp af eksempler, til den praktiske implementering med udgangspunkt i konkrete danske obligationer og obligationsporteføljer.

  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.com


Per Wimmer:

Den grønne boble - hvordan gode intentioner blev til svimlende spekulation

Beskrivelse: Vi er håbløst afhængige af energi. Verdens energiforbrug stiger konstant, fordi energi holder sammen på verden, som vi kender den, og uden ville vores tilværelse være utænkelig. Vi har brug for energi til at skaffe mad, tøj og husly, til lys, varme, telefoner, computere, transport osv.

Der er behov for nye energikilder, og de skal helst være grønne, hvis vi skal undgå en truende miljøkatastrofe. Derfor hylder regeringer og miljøforkæmpere de nye, grønne teknologier, og på verdensplan er der pumpet mange milliarder skattekroner i støtte til vedvarende energi. Men en stor del af støtten går til projekter, der aldrig vil blive rentable. Forbrugerne betaler regningen, men hvem tjener egentlig på det - miljøet eller investorerne? Og hvad sker der med de stærkt forgældede projekter, når renten stiger? Eller når politikerne reducerer statsstøtten? Et sammenbrud inden for grøn energi kan sende nye chokbølger igennem verdensøkonomien og forsinke overgangen til bæredygtig forsyning med mange år.

Den grønne boble giver os et indblik i hvordan energisektoren hænger sammen: Hvilke forskellige energityper findes der? Hvad koster de, Hvor bæredygtige er de? Hvordan agerer investorer, regeringer og miljøforkæmpere i dette marked? Det er nu, vi skal fortælle vores politikere, hvad de skal gøre for at garantere vores fremtidige energi. Grøn, bæredygtig energi er for Wimmer ensbetydende med, at det er private virksomheder, der producerer den. Virksomheder, der efter en begrænset periode kan stå på egne ben uden et hav af tilskud, skattefordele og indirekte backup-omkostninger. Derfor skal vi se den grønne boble i øjnene, så vi kan tage luften ud af boblen, før den brister.

  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.com


Ole Hall:

Pandora - Danmarks vildeste væksteventyr

"Vi vil basalt set bygge en virksomhed op på 10 år, som det tog LEGO 100 år at bygge. Det er relativt ambitiøst." Sådan sagde Pandoras topchef, Mikkel Vendelin Olesen, på et internt seminar for selskabets øverste ledelse i 2009. Året inden havde kapitalfonden Axcel købt 60 procent af Pandora, og nu var man ved at forberede den børsintroduktion, der skulle komme til at forgylde ejerne – og kort efter koste investorer milliarder af kroner.

PANDORA er historien om en lille virksomhed på den københavnske vestegn, der forvandlede sig til en magtfaktor i den globale smykkeindustri. På få år skabte bl.a. Per Enevoldsen, Jesper "Kasi" Nielsen og Karin Adcock skyhøje vækstrater og enorme overskud, mens de indtog USA, Tyskland og Australien med deres berømte charmsarmbånd og byggede verdens største smykkefabrik i Thailand.

Da Danmarks største kapitalfond købte Pandora og gennemførte en succesfuld børsnotering, blev Pandoras kultur udfordret og nøglepersoner sat ud af spillet. Alvorlige fejlbeslutninger fik aktiekursen til at dykke med 65 procent på en enkelt dag, før ejerne fik gennemført en spektakulær turn-around, så Pandora kom tilbage i bedre form end nogensinde. Selskabet er i dag 50 mia. kroner værd.

PANDORA er den hæsblæsende fortælling om driftige og uortodokse iværksættere, om en kapitalfond, der tænker stort, og om en rutsjetur på aktiemarkedet, der sjældent er set magen til i Danmark.

Om forfatteren:
OLE HALL (f. 1981) har som erhvervsreporter og medlem af indsigtsgruppen på Berlingske Business et tæt kendskab til Pandora, som han har dækket siden 2010. Han har en journalistuddannelse fra Journalisthøjskolen og en MA i europæiske studier fra Maastricht University. Han modtog i 2008 EU-Kommissionens europæiske journalistpris.


  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.com
Tom Bundgaard - Peter Jensen - Svend Jørgen Jensen - John Yde:

FINANSIELLE MARKEDSANALYSERS ANATOMI

Investeringer bliver ofte styret af følelser, og derfor er investorer tit deres egne værste fjender.

Irrationelle beslutninger giver tab, og derfor er det afgørende at få opbygget en stærk investeringsmodel og en nedskreven strategi, der fjerner følelserne fra beslutningsprocessen.

Finansielle markedsanalysers anatomi skal højne læserens forståelse for teknisk analyse og hjælpe på vej til bedre investeringer.

Denne bog indeholder - ligesom en stærk investeringsmodel - analyse af konjunktur-udvikling, fundamentalanalyse, trendanalyse, cyklusanalyse og et indgående kendskab til psykologien på de finansielle markeder. Det er investeringsmodellens vigtigste byggesten og grundlaget for at træffe rationelle og succesfulde investeringsbeslutninger.

Om forfatterne:
John Yde og Svend Jørgen Jensen er pionerer i Danmark, når det gælder teknisk analyse. Deres bidrag er hver baseret på ca. 35 års erfaring. Johns speciale er Elliot Wave teorien, mens Svend Jørgen Jensen bl.a. har udviklet Demetra Business Cycle Model. Cand.oecon. Peter Jensen har siden 2000 været beskæftiget i fondsmæglerselskaber med hovedfokus på teknisk analyse. Alle tre er i dag ansat hos Demetra Fondsmæglerselskab A/S. Tom Bundgaard, Kairos Commodities, er certificeret teknisk analytiker fra både London og USA. Toms force er kombinationen af teknisk analyse af fundamentale data og teknisk analyse på råvarer.

Svend Jørgen Jensen medvirkede i forbindelse med bogudgivelsen i "Millionærklubben" på Radio24syv: 17. juni 2014
Links til flere radiointerviews med Svend Jørgen Jensen findes på forsiden af Spekulant.dk.

John Yde og Svend Jørgen Jensen afholdt på InvestorDagen 2014 et interessant foredrag om bl.a. Demetra Business Cycle modellen: Demetra Fondsmæglerselskab A/S foredrag.


Køb bogen direkte hos Demetra Fondsmæglerselskab A/S


Mikkel Harbo Bossow, Søren Dalgaard & Hans Jørgen Biede:

Finansielle markeder og investering for private - en grundbog

Finansielle markeder og investering for private - en grundbog er en ny lærebog, der gør den kommende rådgiver i stand til at forklare investor om produkters indhold, afkast og risici m.v.

Bogen indledes med et kapitel, der overordnet beskriver den finansielle sektor i Danmark herunder de finansielle markeder og de finansielle institutioner. I de følgende kapitler ses der nærmere på investering i obligationer og på aktieinvesteringer, herunder den overordnede porteføljeteori. Afslutningsvis beskrives og analyseres af investeringsforeninger og investeringsforeningsbeviser, der er meget benyttet blandt private danske investorer. Bogen beskæftiger sig med de såkaldte grønne og gule produkter, fx stats- og realkreditobligationer eller aktier og investeringsforeningsbeviser. Den eneste undtagelse er såkaldte unoterede aktier, det vil sige aktier, der ikke er børsnoterede. Lærebogen er rettet mod de finansielle uddannelser, f.eks. finansøkonom og finansbachelor.

  Køb bogen hos SAXO.comLars Tvede:

Det kreative samfund

Landes økonomiske tilstand bestemmes på kort sigt af konjunktursvingninger, siger økonomerne. På længere sigt tæller indsatsen af kapital og arbejdskraft mere. Men på den helt lange bane er det faktisk mobilisering af kreativitet, der gør den største forskel, viser Lars Tvede i denne bog. Forskellige nationer og civilisationer har gennem tiden håndteret dette meget forskelligt. Mange har været kreative for en tid, men er så sandet til og forgået.

Hvordan kan vi med mere fokus på kreativitet forme en bedre fremtid? Og omvendt: Hvordan kan vi tabe alt som mange civilisationer før os, hvis vi hæmmer kreativiteten?

Hvis man vil forstå, hvilken forskel kreativitet kan gøre, er Tvedes bog det rette sted at starte. Tag derfor med på rejse gennem menneskehedens historie og se bl.a. her, hvorfor homo sapiens udkonkurrerede neandertalerne, og hvordan Vesten startede en uhørt kreativ eksplosion i middelalderen, samtidig med at de tidligere mere dynamiske islamiske og kinesiske folkeslag gik i stå.

Læs også hans forklaring på, hvordan kreativitet dybest set opstår - uanset om det er i naturen, i erhvervslivet eller blandt nationer. Dybest set kan det koges ned til blot fire fænomener, der skal kombineres for at få kreativitet og mangfoldighed til at blomstre - hver gang. Men hæmmer man kreativiteten, får man ikke blot statiske samfund, ifølge Tvede, man får forvitring, gældssætning, pessimisme og til sidst forfald eller kollaps.

Vestlige nationer tager nu tilløb til sådanne problemer, og nogle frygter nedture som Argentinas eller værre. Men fremtiden kan også blive forbavsende god, siger Tvede, og skitserer en række positive og i øvrigt ofte anti-intuitive konsekvenser, hvis vi virkelig evner at åbne de kreative sluser.

»Det kreative samfund« er en bog, som læseren ikke kan slippe, før man er nået til sidste side. Den er ganske enkelt spændende og fascinerende." - Henrik Ørholst, Berlingske Business, 20. januar 2014

"Som forfatter er finansmanden Lars Tvede blandt de sjældneste fuglearter i kongeriget. (...) Tvedes analyse transcenderer både politik og antropologi (...) analysen er bjergtagende. En gennemcharmerende bog, der er lodret ligeglad med enhver partsinteresse i den danske, politiske velfærdsdebat, og som derfor bør læses af alle med interesse for den vestlige civilisations rolle i verdenshistorien." - Kresten Schultz Jørgensen, Politiken, 17. januar 2014

I forbindelse med bogudgivelsen har Lars Tvede afholdt flere foredrag, bl.a. et hos CEPOS som kan ses her:


Artikler om bogen:
Lars Tvede: Hitler var økolog og vegetar
Erhvervsmand: Greenpeaces modstand mod gen-mad koster menneskeliv
Ingeniøren: »Danmark er ved at blive et statisk samfund«
Kronik: Vestens styrke er kreativitet


Radiointerview på Radio Update:
Lyt til et spændende interview med Lars Tvede på Radio Update omkring baggrunden for bogen.

Lars Tvede medvirkede tre dage i træk i "Millionærklubben" på Radio24/7:
5. februar 2014 - 6. februar 2014 - 7. februar 2014

TV-interview på DR2:
Lars Tvede medvirkede i forbindelsen med sin seneste bogudgivelse desuden i DR2 Deadline, 21. januar 2014.

  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.com

  Køb som e-bog i iBookstore til din iPad, iPhone eller iPod touch
  (Hent et gratis prøveeksemplar - 57 siders uddrag - kræver iTunes installeret på PC eller Mac)
Claus Nielsen og Cecilie Wallengreen:

William Demant - manden bag Oticon

Historien om William Demant er fortællingen om, hvordan vovemod, opfindsomhed og ikke mindst et brændende ønske om at stige op ad den sociale rangstige blev drivkraften bag en ung mands opbygning af en af verdens førende høreapparatvirksomheder, Oticon. Det er også historien om et modsætningsfyldt menneske, der på en gang både forførte og dominerede sine omgivelser.

I 1900-tallets begyndelse overtog William Demant som ganske ung sin fars importvirksomhed af de allerførste høreapparater i Danmark. Gennem de næste 60 år forvandlede han den lille forretning til en verdensomspændende virksomhed, der i dag er førende inden for både høreapparater og audiologisk udstyr.

William Demants mor var hørehæmmet, og det var hans fars passion for at hjælpe sin hustru til et bedre liv, der førte ham til importen af de helt nye elektriske høreapparater fra USA til Danmark. Ved farens pludselige død i 1910 overtog William agenturet på høreapparaterne. Hans plan var egentlig bare at få dem afhændet hurtigst muligt og derefter ophæve agenturet. Derfor indledte han en salgsturné Danmark rundt. Men rejsen skulle få afgørende betydning for hans liv. For rundt på hoteller, kroer og i forsamlingshuse landet over opdagede William Demant, at han foruden et enestående salgstalent og drive havde tæft for mennesker. Han opdagede også, at høreapparaterne var en genvej til respekt og penge - og med dem, det liv han gerne ville leve.


  Køb bogen hos SAXO.com

Charlotte Langkilde: Bedraget

Natten til den 18. november 1990 begår Johannes Petersen selvmord. Dagen efter går Nordisk Fjer i betalingsstandsning, og i de følgende måneder oprulles danmarkshistoriens største erhvervsskandale med svindel og gæld for flere milliarder kroner. Historien om Nordisk Fjer handler om en hæderkronet, solid dansk virksomhed, som blev spundet ind i et så kompliceret net af bedrag, at hverken medarbejdere, bestyrelse, revisorer eller medier dengang forstod, hvordan det hang sammen, og også efterforskningen havde efterfølgende svært ved at trænge til bunds i sagen.

Historien kan nu endelig fortælles: om skuffeselskaber med eksotiske adresser, der skulle holde selskabets værdier kunstigt i vejret; om maskiner, der blev købt og leaset frem og tilbage; om hønsefjer, der på mystisk vis forvandlede sig til edderdun på sørejsen fra København til Singapore. Og om to magtmennesker, som styrede forretningen med fast og ubarmhjertig hånd: direktør Johannes Petersen og hans højre hånd og efterretningschef, bogholderen Inga Lydia Rasmussen.

Fortællingen om Nordisk Fjer er historien om magtbegær og storhedsvanvid. Om manipulationer og løgne så fantastiske, at bankdirektører, bestyrelse og revisorer på stribe blev fanget ind af dem. Om de menneskelige omkostninger ved bedraget og om det ansvar, den enkelte har for at sige til og sige fra.

"Tillad mig at gå direkte til konklusionen. 'Bedraget - sagen om Nordisk Fjer' - er en af de bedste erhvervsbøger jeg nogensinde har læst. Jeg er næsegrus, og jeg kvitterer med seks stjerner, og det har den fortjent."
- Kristian Lund, Dagbladet Børsen, 27. september 2013


  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.com

  Køb som e-bog i iBookstore til din iPad, iPhone eller iPod touch
  (Hent et gratis prøveeksemplar - 50 siders uddrag - kræver iTunes installeret på PC eller Mac)Gustav Juul og Louise Frost: Mere økonomi for pengene

Gustav Juul og Louise Frost - tidligere værter på det populære tv-program "Luksusfælden" - giver dig gode råd, så du kan få styr på din privatøkonomi.

Mere økonomi for pengene henvender sig dog ikke til folk, der er helt så langt ude økonomisk, som folkene i "Luksusfælden", men skal nærmere sørge for, at du ikke havner i et program som dette. Med en god portion humor og uden løftede pegefingre giver Gustav og Louise enkle og praktiske råd samt redskaber til alle. Til dig, der lige er flyttet hjemmefra, lever på SU, lige har stiftet familie, er etableret med bil og bolig, blevet skilt eller er ved at nå pensionsalderen.

Få råd til det, du gerne vil med dit liv.

  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.com

  Køb som e-bog i iBookstore til din iPad, iPhone eller iPod touch
  (Hent et gratis prøveeksemplar - 15 siders uddrag - kræver iTunes installeret på PC eller Mac)Morten Wagner: Datingkongen

41-årige Morten Wagner er en moderne Simon Spies og Danmarks svar på Hugh ´Playboy´ Hefner.

Han har bragt hundredtusindvis af danskere sammen via den uhørt populære kæresteportal, Dating.dk, og han har ikke selv holdt sig tilbage.

Morten Wagner har via sit eget site scoret cirka 500 kvinder!

I bogen deler han gavmildt ud af drengerøvsanekdoter fra soveværelset, iværksættertips og øjenvidneberetninger fra en cyber-revolution. Hans fortælling er et portræt af en af it-generationens pionerer, der gjorde drengedrømme til virkelighed.

Det er en historie om en knægt fra Viborg, der blev mobbet intenst som dreng og endte på toppen af verden som datingkonge og millionær.

  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.comMartin Jes Iversen: Sidste udvej

I foråret 2013 blev Danmark udråbt til en af verdens mest solide økonomier. Bare fem år tidligere var det finansielle Danmark på randen af et regulært sammenbrud. Med et samlet udlån på astronomiske 1.750 mia. kr. truede alene Danske Bank reelt landets stabilitet. Som svar spændte den danske stat et ubegrænset sikkerhedsnet ud under hele banksektoren og etablerede et nyt og epokegørende finansielt holdingselskab - Finansiel Stabilitet - som en sikker landingsplads for landets vildfarne pengeinstitutter.

Sidste udvej er historien om Finansiel Stabilitets udvikling fra efteråret 2008 til foråret 2013, hvor selskabet trods en nedarvet dansk modvilje mod statseje af banker kom til at overtage 12 pengeinstitutter, 459.000 enkeltkunder, udlån og garantier for 99 milliarder kr. samt 2.600 medarbejdere. Undervejs fortælles på baggrund af ubegrænset arkivadgang og samtaler med nøglepersoner om den danske version af den globale finanskrise - om aktørerne, bankpakkerne og de mange bankkrak.

  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.com

  Køb som e-bog i iBookstore til din iPad, iPhone eller iPod touch
  (Hent et gratis prøveeksemplar - 14 siders uddrag - kræver iTunes installeret på PC eller Mac)

Niels Sandøe & Thomas G. Svaneborg:

Andre folks penge

"Andre Folks Penge" er en fantastisk rejse med ejendomsspekulanter og pantebrevs hajer fra ejendomsmessen i Cannes, over Michelin-restauranten i Dublin, gennem en stribe danske banker via et nedslidt fynsk indkøbscenter center helt ind i hjertet af København. Rejsen foregik på et tidspunkt, hvor de økonomiske tyngdelove var blevet sat ud af kraft. Den blev betalt med andre folks penge og var med til at sende Danmark ud i historisk økonomisk krise. Den 24. august 2013 er det fem år siden, at Roskilde Bank krakkede, og journalisterne Niels Sandøe og Thomas G. Svaneborg markerer årsdagen for finanskrisens ankomst til Danmark med en hidtil uset kortlægning af, hvilke kunder der bragte bankerne til fald. Og ikke mindst, hvordan de opbyggede en pyramidespilslignende handel med ejendomme, som siden blev kendt i de samme journalisters artikelserie "Det Store Ejendomsspil". Bogen udkommer på et tidspunkt, hvor retsopgøret efter finanskrisen dårligt er begyndt, og den gør grundigt op med påstanden om, at det varen krise udefra, der sendte de danske banker til tælling, og den danske regering på overarbejde.

NIELS SANDØE (f. 1958), journalist på Jyllands-Postens erhvervsredaktion. Medforfatter til den anmelderroste "Kammerherrens nyeklæder. Fritz Schur. Manden og myterne" (2012). THOMAS G. SVANEBORG (f. 1966), journalist, reportagechef på Jyllands-Postens erhvervsredaktion. Forfatter til bogen "Operation Mermaid" (2012) og medforfatter til "Kammerherrens nye klæder. Fritz Schur. Manden og myterne" (2012).

Læs en boganmeldelse af Andre Folks Penge på Spekulant.dk

  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.com

  Køb som e-bog i iBookstore til din iPad, iPhone eller iPod touch
  (Hent et gratis prøveeksemplar - 25 siders uddrag - kræver iTunes installeret på PC eller Mac)Katerina Pitzner:

Diamantjægeren

Diamantjægeren er en inspirerende og personlig fortælling, af den karismatiske danske erhvervskvinde Katerina Pitzner, som er verdens eneste kvindelige diamond broker. Charmerende og levende inviterer Katerina Pitzner læseren med ind i diamanternes glitrende unikke verden. Et mangfoldigt og fascinerende persongalleri lines op, lige fra hendes veninde - en saudi-arabisk prinsesse - til den legendariske jødiske diamanthandler Eddy Elzas, der ejer The Rainbow Collection, en berømt samling af 300 farvede diamanter. Der gives et dybt og nuanceret indblik i en lukket verden, som det kun er få forundt at møde. Her trives de mest utrolige myter, som kan påvirke prisen på diamanter. Katerina Pitzner fortæller hudløst ærligt og nøgternt om at komme alt for tæt på en betændt bedragerisag, der involverer en præst i Vatikanet.

Bogens intro er historien om 'Diamanten i pengeskabet'. Da Katerina Pitzner er 17 år, viser hendes far Axel Pitzner hende familiediamanten. "Den skal være min livsforsikring. Hvis alt andet går galt, har jeg den", siger familiens patriarkalske overhoved til sin datter. Katerina vrister sig over en årrække fri af sin fars dominans og finder sin helt egen vej som professionel diamanthandler.

Hele hendes usædvanlige historie rulles ud - uden omsvøb. Fra barndommen, til i dag hvor hun er en moderne karrierekvinde og mor til fire børn. Den danske diamantdronning må gå mod strømmen og konstant bevise sit værd i en verden, hvor man kun overlever, hvis man besidder en hardcore målbar viden om diamanter og har skarpe forhandlingsevner. Herudover fokuserer bogen indgående på, hvordan man køber og sælger diamanter, ligesom den giver gode råd og konkret viden om, hvad der præcist gør en given diamant særlig attraktiv.

  Køb bogen hos SAXO.comChristen Sørensen: Finanskrisen

Den første danske udgivelse, der omfattende dokumenterer og forklarer, hvorfor finanskrisen har fået så alvorlige følger for Danmark. Og hvorfor det vil vare længe, før disse virkninger er overvundet.

"Finanskrisen - kleptokratiets konsekvens" viser, hvordan centrale aktører - regeringer, Nationalbank og vismænd - på hver på sin måde bidrog til den alvorlige svækkelse af dansk økonomi forud for finanskrisens udbrud i forbindelse med Lehman Brothers´ konkurs i september 2008.

Regeringsmedlemmer fra dengang påstår, at krisen i Danmark skyldes den udefra kommende finanskrise. Og Nationalbanken henviser - ligesom de økonomiske vismænd - til den daværende regerings uansvarlige finanspolitik. Kort sagt: De fralægger sig alle et medansvar for finanskrisens følger i Danmark.

Christen Sørensen dokumenterer i denne bog, at ingen af disse centrale aktører kan fralægge sig et afgørende medansvar. Derudover påviser han, hvordan pengeinstitutter og revisorer også lod sig forblænde i årene op til finanskrisens udbrud.

Christen Sørensen er professor emeritus i økonomi. Han har bestridt en række tillidsposter som: overvismand, formand for Det rådgivende udvalg vedr. Grønlands økonomi, formand for AE-rådet, formand for Fondsbørsen, formand for Juristernes & Økonomernes Pensionskasse mv. Hans omfattende publikationsvirksomhed omfatter bl.a. bogen: Danmark - delstat i Europa? (1990/1992), hvor han - bl.a. ud fra historiske erfaringer - påpegede, at etableringen af en økonomisk og monetær union sandsynligvis ville få meget negative følger, idet EU-landene ikke opfyldte forudsætningerne for, at en økonomisk og monetær union kunne lykkes.

  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.comOle Bjerg: Gode penge

Siden den økonomiske krise tog fart i 2008, har det været åbenlyst, at økonomi og bankvæsen er alt for vigtigt til at overlade til økonomer og bankfolk alene.

I "Gode penge" gennemgår sociologen Ole Bjerg pædagogisk, klart og kritisk vores bankvæsen og pengesystem og peger på en konkret vej videre.

I "Gode penge" svarer Ole Bjerg på tre grundlæggende spørgsmål: Hvor kommer penge fra? Hvem laver pengene? Og hvem burde lave pengene? De to første spørgsmål er helt essentielle for at forstå den økonomiske krisesituation. Mens Nationalbanken ganske vist har monopol på at lave de fysiske penge i form af sedler og mønter, så sker skabelsen af virtuelle, elektroniske penge, når private banker udlåner penge, som de faktisk ikke har i forvejen. I dag består kun 4 pct. af den samlede pengemængde i Danmark af fysiske penge fra Nationalbanken, mens de resterende 96 pct. er skabt af private banker.

Som svar på spørgsmålet om, hvem der burde lave pengene, præsenterer Ole Bjerg en model for et såkaldt banksystem med fuld reserve. En reform af pengesystemet efter denne model kan sikre os mod fremtidige finanskriser og skabe en mere produktiv og retfærdig økonomi.

Formålet med bogen er at bidrage til en grundlæggende refleksion over og diskussion af vores penge og samtidig at opfordre til en ændring af den måde, hvorpå vores penge overhovedet bliver til på.

Ole Bjerg (f. 1974) sociolog, Lektor ved CBS, Institut for Ledelse, Politik og Filosofi. Udgiver af bogen "Making Money" på det engelske forlag Verso.

  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.comMichael Møller & Niels Chr. Nielsen: Taxiøkonomi

Denne bog om taxi-økonomi giver dig indsigt og forståelse på et meget bredt problemfelt. Med denne bog i hånden vil du eksempelvis se det samme grundliggende problem bag en taxichaufførs rykvise kørsel og en bankdirektørs spekulative udlånspolitik. Bogen vil få dig til at tænke over dagligdags økonomiske problemer, som du er stødt på mange gange uden at tænke over dem. Men derudover vil den øge dine evne til mønstergenkendelse, så den tilsyneladende snævre viden om taxier giver bred forståelse om finanskrise, regulering contra frie markeder, velfærdsstatens bevarelse og indsattes misbrug af udgang, for at nævne nogle få eksempler.  Køb bogen hos SAXO.com
  Køb som e-bog hos SAXO.com

  Køb som e-bog i iBookstore til din iPad, iPhone eller iPod touch
  (Hent et gratis prøveeksemplar - 19 siders uddrag - kræver iTunes installeret på PC eller Mac)Jørgen Goul Andersen: Krisens navn

Regeringen bekæmper den forkerte krise! Det er den kontante udmelding fra professor Jørgen Goul Andersen.

Og i stedet for krisebekæmpende politik fører regeringen kriseforlængende politik! Bogen tager temperaturen på den økonomiske krise i Danmark.

Den nuværende krise lader til at blive den længste danske periode med nulvækst siden 1820, og vores økonomiske krise er længere og dybere end i nabolandene. Krisen tegner til at overgå den finske krise og Japans ´tabte årti´ i 1990´erne. Men hvordan kan det lade sig gøre i et land med rekordoverskud på betalingsbalancen og sunde statsfinanser? Hvad er gået galt?

Forfatteren fokuserer i bogen på følgende spørgsmål:

 • Har krisen fået et forkert navn?
 • Er konkurrenceevnen Danmarks mest påtrængende problem?
 • Eller er det konsolideringskrisen oven på bolig- og kreditboblen, der bristede?

  Bogen bygger på udførlige internationale sammenligninger, der viser, at eksporten er det eneste, der har klaret sig nogenlunde sammenlignet med andre lande. Det er den indenlandske efterspørgsel, der har svigtet i Danmark. Konkurrenceevnen er dermed fejlagtigt udråbt som Danmarks mest påtrængende problem, og regeringen har tilsyneladende glemt konsolideringskrisen oven på bolig- og kreditboblen, der bristede.

  Den nuværende krise kræver ikke - som i 1980´erne - at livremmen skal spændes ind og konkurrenceevnen forbedres. I dag er den stramme livrem faktisk en del af problemet!

  Jørgen Goul Andersen er professor ved Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet. Han har udgivet en lang række bøger om politik, økonomi og arbejdsmarkedet.

    Køb bogen hos SAXO.com
  Adam Smith:

  Nationernes Velstand I+II

  Den skotske økonom og filosof Adam Smiths (1723-1790) hovedværk 'Nationernes Velstand' med originaltitlen 'An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nation' fra 1776 er den første analyse og beskrivelse af de frie markedskræfter. Værket anses for at være grundlaget for al moderne økonomisk teori, særligt den økonomiske liberalisme.

  I det 18. århundrede begynder økonomien at tage form som teoretisk fagfelt og udskille sig fra filosofien, og i Nationernes velstand bliver økonomien for første gang behandlet som en selvstændig videnskab. Adam Smith beskriver i sin tids samfund - industrisamfundet - som sidste stadium i en historisk udvikling, der forløber i faser og har kapitalismen - som arbejdsdelingen og det udvidede marked - som naturligt endemål.

  Udover som absolut økonomihistorisk hovedværk, har Nationernes velstand også aktuel interesse. Senest har finanskrisen gjort et kendskab til Smiths analyse af markedsøkonomien særdeles relevant. Oversætteren Claus Bratt Østergaard, der har en lang række filosofiske oversættelser bag sig, har forsynet udgivelsen med et fyldigt forord, der samtidig vil fungere som pædagogisk indføring i Adam Smiths tænkning.

  "Adam Smiths kritik af det naive menneskesyn er lige så frisk og aktuel som i 1776 (...) Oversætteren Claus Bratt Østergaard burde hædres med en pris for sine fine og grundige klassikeroversættelser til dansk." - Henrik Gade Jensen, Jyllands-Posten

  "Som anmelder kan man kun tage hatten af og sige til lykke til Danmark for denne præstation."
  - Hans-Jørgen Schanz, Information


  "'Hurra, hurra, hurra. Adam Smiths 'Nationernes Velstand' er for første gang siden 1779 genudgivet i sin helhed på dansk i en nyoversættelse. (...) 'Nationernes Velstand' er et opgør med vilkårlighed, tvang og ufornuft i den økonomiske politik. Det budskab er lige så relevant i 2013 som i 1779." - Thomas Bernt Henriksen, Børsen

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com

  Thomas Larsen og Anne Lønstrup:

  Haldor Topsøe - et portræt

  Haldor Topsøe kaldes "Århundredets Ingeniør". Hans virksomhed tordner frem globalt, og indtil sin død den 20. maj 2013 mødte han hver morgen op på kontoret.

  Dagen efter tyskernes besættelse, den 10. april 1940, stiftede Haldor Topsøe sit firma. Virksomheden kom i 1972 i likviditetsproblemer, og han mistede kontrollen med livsværket, men i 2007, som 94-årig, lykkedes det ham at låne mere end 2,5 milliarder i banken og købe virksomheden tilbage.

  Derfra var det fuld kraft frem. I sit lange liv oplevede han konsekvenserne af verdenskrigene og følgerne af depressionen. Han overværede Hitler tale i et Tyskland på vej mod katastrofen og lyttede til Churchill i det britiske parlament.

  Årtier før andre erhvervsfolk rejste han til udviklingslande som Indien og Kina, hvor han blev rådgiver for de politiske ledere. Med inspiration fra sin mentor, Niels Bohr, var Haldor Topsøe altid optaget af, hvad forskning kan bringe af fremskridt, ikke blot for sin egen virksomhed, men for verden.

  Bogen portrætterer et unikt menneske med et enestående engagement og udsyn.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com

  Jens Jam Rasmussen:

  Kasi - Hele historien om Jesper Nielsen

  »Jeg har det sådan, at når stormen virkelig raser, så skal kaptajnen stå ved roret og styre sit skib og ikke sidde og gemme sig i kabyssen. Han må tage det fulde ansvar for at få tingene på plads. Og selv når det hele raser omkring mig, så formår jeg at holde hovedet koldt.«
   - Jesper Nielsen, august 2011

  Kasi-Jesper var en mirakelmand i dansk sport. Han blæste nyt liv i det døende Brøndby IF og samlede hele håndbolddanmark omkring drømmeholdet AGK. Det var fem forunderlige år midt i finanskrisen. Indtil Jesper Nielsen i juli 2012 aflyste håndboldfesten AGK i et desperat forsøg på at redde sine sidste millioner. Skibet sank, men ikke med kaptajnen.

  Kasi er historien om Jesper Nielsen - hele vejen op og hele vejen ned. Om iværksætterdrømmen, der gik i opfyldelse. Og om familiefirmaet KasiGroup, der blev opslugt af en kapitalfond, blandt andet på en forventet efterbevilling, som i dag er opgjort til 0 millioner kroner.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com


  Kristian Hansen, Thomas Jensen og Jacob Wittorff:

  En svindlers storhed og fald
    - Historien om John Trolle og Memory Card Technology

  En business-bog om et af danmarkshistoriens mest spektakulære erhvervskollaps.

  Med smukke kvinder ved sin side sponsorerer rigmanden John Trolle i sine velmagtsdage nationens cykelhelt Bjarne Riis og fodboldklubben AGF. Erhvervskometen er snublende tæt på at sætte et sidste guldrandet punktum for et fantastisk dansk chipkort-eventyr, men noget er rivende galt.

  Bogen udfolder den hæsblæsende fortælling om korthuset, der braser sammen, og skæbnen, der fører Tved-drengen fra hæder på Amalienborg til tremmer i Sdr. Omme Statsfængsel.

  Læseren kommer helt tæt på den fynske iværksætter, der begynder sin karriere som legetøjssælger i Svendborg.

  Under det sidste store retsopgør i kølvandet på skandalen kæmper flere af landets mest magtfulde finansfolk og største virksomheder et indædt erstatningsopgør, hvor adskillige hundrede millioner kroner er på spil.

  Bogen afslører også, at John Trolle - på trods af en dom på seks års fængsel - er i gang med et opsigtsvækkende comeback.

  Forfatterne er den prisvindende journalist Kristian Hansen fra Computerworld, it-journalist Jacob Wittorff fra Comon.dk og freelancejournalist Thomas Jensen.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Václav Klaus: Europa

  Prisen for årtiers fejlslagen europapolitik betales i dag. I lande som Danmark og England er den folkelige opbakning til EU så lav, at en afstemning om EU meget vel ville føre til udmeldelse. I Spanien står hver anden unge uden arbejde. Og i Grækenland, som er blevet sin helt egen tragedie, er sult og nynazisme hverdagsfænomener.

  Det er skæbnens ironi, at det projekt, som skulle samle Europa i fred, er blevet kilde til splid og fattigdom.

  I denne bog gør Tjekkiets præsident, Václav Klaus, status over det europæiske samarbejdes udvikling - og mulige afvikling. Han analyserer de forskellige faser af Europas økonomiske og politiske integration - fra EØF over EF og til EU. Og tager bladet fra munden i en barsk kritik af vore dages ukritiske eurokrati, det lag af bureaukrater og karrierepolitikere, som har forvandlet visionerne til en dyb krise, der i dag truer de enkelte nationalstaters eksistens og hele kontinentets økonomiske og politiske stabilitet.

  Det store spørgsmål er, om EU ikke snarere er problemet end løsningen i den aktuelle krise.

  Václav Klaus, f. 1941, var i perioden 2003 til 2013 præsident for Den Tjekkiske Republik og har været aktiv politiker i Tjekkiet siden Fløjlsrevolutionen i 1989.

  Bogen er forsynet med et efterskrift af Lars Seier Christensen, Saxo Banks medstifter og CEO.


  "Man mærker, at det er en mand, der kender sit stof som mangeårig politiker og statsleder. På trods af, at han har hjemme i Østeuropa, og derfor alt andet lige skulle have gavn af EU formår han at gennemskue projektets problemer, og ved adskillige eksempler og citater at underbygge sin fremstilling. Lars Seier Christensens efterskrift supplerer professionelt emnet set fra dansk side. EU-elskere vil hade denne bog, som klæder hele EU projektet af til skindet."
  - Erik Z, Saxo.com


  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Peter Nielsen, Hector Estrup & Jesper Jespersen:

  Den økonomiske teoris historie - en introduktion

  Udviklingen i den økonomiske teori er et historisk drama mindst lige så spændende som den "rigtige" historie. Den er befolket med store navne, der danner teoretiske skoler, som ofte ligger i strid med hinanden. Den teoretiske diskussion har gennem århundrederne afspejlet de skiftende økonomiske og politiske konjunkturer. Adam Smith bekæmpede merkantilismen med alle til rådighed stående argumenter. Karl Marx sloges med "vulgær-økonomerne", ligesom neoklassikerne måtte tage en hård tørn, inden de fik accepteret deres matematiske ligevægtsmodeller.

  Teorihistorien præsenteres med hovedvægten lagt på forholdsvis få, men centrale økonomiske skoler, som vurderes i forhold til hinanden. Skolerne karakteriseres ved nogle få personligheder og disses hovedværker.

  Den økonomiske teoris historie er skrevet af 3 etablerede økonomer med sigte på at give en kort, men selvstændig fremstilling. Den udgør dog samtidig en nyttig og sammenhængende baggrundsviden ved læsningen af de enkelte bind i serien "Økonomiens Konger".

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Richard Björnelid: SAS - Kunsten at sænke et flyselskab

  I slutningen af 80'erne var det skandinaviske flyselskab SAS en idealvirksomhed og et internationalt forbillede - beviset på, at det kunne lade sig gøre at "forene stat og marked. To årtier senere balancerer flyselskabet på randen af konkurs. Aktiver bliver solgt for at holde virksomheden flydende, og statslige og private ejere skyder milliarder i selskabet for at sikre dets overlevelse. Hvordan kunne det gå så galt?

  Dette er den dramatiske fortælling om, hvordan det engang så beundrede og innovative flyselskab SAS blev stemplet som kriseramt og et selskab, man lige pludselig hviskede om i krogene.

  Underholdningsværdien i Richard Björnelids værk er i højeste klasse. Nogle gange føler læseren sig som tilskuer til et tv-drama i stil med hedengangne ' Dallas' eller ' Dollars'. Hvis ikke det var blodig alvor for tusindvis af ansatte over hele Norden og ikke mindst i København, ville man trække på smilebåndet! (Politiken, 6 hjerter)

  RICHARD BJÖRNELID (F. 1958) svensk forfatter og freelancejournalist, med en fortid som chefredaktør på Travel News og redaktionschef på Veckans Affärer, hvor han udviklede sin særlige ekspertise: stigningerne og ikke mindst faldene indenfor rejsebranchens konjunkturer.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Jesper Buch / Mai Bakmand: Kick-ass

  Jesper Buch sad i 2000 i Oslo og havde lyst til en pizza. Han ledte efter et pizzeria på nettet, men forgæves. Det fødte ideen til det, der senere bliver Just-Eat.dk. Utallige timer i en pizzalugtende Toyota Sports Van, et konstant pres og en medfødt iværksætterånd førte ham sammen med sit hold gennem både op- og nedture, og da han 10 år senere solgte sin andel af selskabet, var Just-Eat en international kæmpesucces i milliardklassen.

  I Kick-ass - fra kælder til milliard fortæller Jesper uden filter om en hæsblæsende ungdom, et opgør med sin alkoholiserede far og historien om Just-Eat. Gennem fortællingen om Just-Eat og dens helt særlige succes-stemning videregiver han sine bedste råd til andre iværksættere. Fra hvordan man knuser konkurrenter og til at måtte overdrage styringen til en ny direktør efter otte år stort set uden en fridag. Om motivation, vilje og venskab. Whatever it takes.

  Jesper Buch har sin egen blog - klik ind på den her!
  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Jesper Øhlenschlæger: Magtens Korridor - en iværksætters bekendelser

  Jesper Øhlenschlæger er den powerfulde iværksætter bag M2 A/S og Skykon A/S. Mød erhvervsmanden med de store armbevægelser og et usædvanligt mod. Kom med ham ind bag facaden i toppen af dansk erhvervsliv.

  Jesper Øhlenschlæger fortæller medrivende om at forhandle med nogle af de tungeste spillere i dansk erhvervsliv; fra nordens største kapitalfond EQT til det danske erhvervsikon Eric Rylberg. En ærlig historie om at starte en virksomhed, lede den og sælge den med succes. Men også en historie om de tilfælde hvor det ikke lykkes og fører til milliontab. Hvordan finder man finansieringsmuligheder til projekterne og virksomhederne.

  Læs om alt dette og meget mere i MAGTENS KORRIDOR.

  Bogen sætter scenen for en ny højaktuel debat om det samfundsnedbrydende i, at ægte entrepreneurship bliver handicappet af bogholdertyper, manipulerbare journalister og jantelov...

  "Magtens korridor er fuld af smittende energi..." - **** 4 stjerner i Børsen d. 17. august 2012

  Få adgang til en gratis læseprøve på Muusmann Forlag her!
  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Karsten Engmann Jensen: Et liv med overskud

  Kun omkring 20 % af os ved, hvad vi har brugt sidste måneds løn på - ud over huslejen. Pengene forsvinder bare måned efter måned. Hvis man har styr på sin økonomi, er det meget lettere at få råd til det, man ønsker.

  Der er måske nogle steder, man kan skære: droppe at købe på klods, bo billigere, købe mindre dyrt tøj, planlægge og lave indkøbsliste før indkøb, prøve en anden type ferie osv.

  Vi møder i bogen to personer, der har hver deres forbrugsmønster gennem livet. Den ene er den fornuftige, der sparer op, den anden er den impulsive, der bare køber, hvad han har lyst til. Men pointen er, at vi kan lære af begge personer. Og pointen er, at når vi har styr på vores økonomi, bliver vi gladere og mere tilfredse og har mulighed for at gøre det, vi virkelig har lyst til.

  Sådan får du økonomi og fritid til at spille sammen!

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Poul Funder Larsen: Spillet om milliarderne

  International fodbold er på få år blevet en pengemaskine uden sidestykke. Tv-kontrakter for milliarder, kæmpe-sponsorater og fans, der nærmest slås om plads på stadion, har forgyldt fodboldens storhold fra Manchester over München til Madrid.

  Fodbolden omsætter i dag for et beløb, der svarer til et mindre europæisk land, og forretningen vokser i et tempo, som kun få andre brancher kan matche. Men selvom pengene ruller lystigt, så taber de største aktører fortsat voldsomme summer og kæmper med transfer-inflation, spillerlønninger ude af kontrol og et bjerg af gæld. I skyggerne af en sport, som nogle frygter, er ved at sejre sig ihjel, lurer også asiatiske spilsyndikater, hvidvaskere og korrupte officials.

  Spillet om milliarderne følger pengenes veje og vildveje i europæisk fodbold fra Donetsk i øst via de nordiske klubber til fodboldens europæiske hjerteland i bl.a. Tyskland, England og Spanien. Her møder man mediernes og markedsføringens tunge drenge, magtfulde magnater og ambitiøse klubfolk, der alle vil have en finger med i spillet om fodboldens fremtid.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Lars Tvede: Børshandlens Psykologi - 4. udgave stærkt revideret

  Børshandlens psykologi fortæller om de psykologiske fænomener, der driver børshandlen, hvordan de opstår og hvordan man lærer at identificere og bruge aktuelle bevægelser positivt.

  Med en solid økonomisk baggrund og et stort overblik viser Lars Tvede, hvordan finansmarkedet fungerer, og hvordan det i stor udstrækning er psykologi, der får f.eks. aktiekurserne til at svinge.

  Ved at forstå psykologien bag finansmarkedet får man værdifuldt indblik i og dermed brugbare værktøjer til at forstå og analysere aktiemarkedet, uanset om det går op eller ned, til egen fordel.

  Bogen er en stærkt revideret udgave af Børshandlens psykologi, der er udkommet i flere oplag tidligere på efterhånden mange sprog.

  Lars Tvede medvirkede i "17 Finans" på TV 2 News - se indslaget her!
  Lars Tvede medvirkede i "Millionærklubben" på Radio24syv - lyt til indslaget her!
  Lars Tvede medvirker i en række aktieskole videoer - se dem her! Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Vincent F. Hendricks: Nedtur!

  Finanskrisen lagde Danmark ned. Vi troede på evig optur, men fik en langvarig nedtur. Vi blev vildledt af vejledning, og friværdier, boligbobler og luftige lån blev til konkurser og krak. Hvordan kunne det gå så galt?

  Grådige finansfolk satte småsparers penge over styr. Det samme gjorde naivitet og dumdristighed. Men nedturen skyldes også den måde vi overvejer og handler på hver for sig og i flok. Det er ikke kun politikere og pengemarkeder, der skabte krisen. Vi har som mennesker et fælles ansvar. Derfor må vi forstå os selv for at forstå nedturen - ikke mindst for at undgå, at den gentager sig.

  Nedtur! er filosofiprofessor Vincent Hendricks og investeringsekspert Jan Lundorff Rasmussens historie om, hvordan finanserne faldt, mens vi faldt for manipulation og vores egen psykologi - og idéen om det fornuftige menneske blev sat på prøve.

  Bogen udkommer 29. maj 2012

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Jesper Kongskov: Dansen om Danisco

  Natten til den 10. januar 2011 var det danske industriklenodie Danisco tophistorie på Wall Street Journals netavis: Den amerikanske megakoncern Dupont ville købe den danske enzym- og ingrediensvirksomhed for over 30 mia. kr. En gigantisk virksomhedshandel, også set med udenlandske briller. Daniscos bestyrelse anbefalede aktionærerne at tage imod tilbuddet, men i stedet startede en nervepirrende magtkamp mellem aktionærer og bejler.

  Dette er historien om de hemmelige møder mellem magtfulde, danske og internationale investorer med skjulte dagsordener, der afgjorde Daniscos fremtid. Det er historien om mangelfuld dansk lovgivning. Det er også beretningen om en bemærkelsesværdig transformation af en gammel, dansk virksomhed. Og så er det fortællingen om Tom Knutzen. I bogen løftes sløret for hans tanker før, under og efter Danmarkshistoriens største industrielle virksomhedssalg.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Niels Lunde: 100 topchefer

  Her er erhvervslivets top 100! For første gang foreligger en kortlægning af de 100 mest indflydelsesrige topchefer i dansk erhvervsliv. Landets førende erhvervskommentator, Niels Lunde, giver et personligt bud på erhvervslivets rangorden. Fra Mærsk Mc-Kinney Møller og nedefter fortæller Niels Lunde om topcheferne og deres indflydelse. Om deres hakkeorden og strategier, om deres konkrete værktøjer og om de udfordringer, topcheferne står over for. I 100 topchefer giver Niels Lunde læseren et unikt og konkret indblik i, hvordan landets tungeste topchefer leder deres virksomheder.

  "Et pragtværk om dansk erhvervsliv på næsten 500 sider er blevet resultatet. En kæmpepræstation." - Professor Steen Hildebrandt i Børsen

  "100 topchefer bør blive en tilbagevendende udgivelse, danske ledere ser frem til med bæven."
  - Nyhedsbrev for bestyrelser


  "I et imponerende værk har Politikens Niels Lunde sat navn på Danmarks 100 vigtigste topchefer."
  - Joachim Sperling på Business.dk


  "Toppræstation af erhvervskommentator" - Henrik Jørgensen, PA Consulting Group på borsen.dk"

  Niels Lunde er født i 1962. Han er uddannet cand.scient.pol. og er erhvervskommentator på Dagbladet Politiken. Niels Lunde har iagttaget danske topchefer i mere end 20 år som embedsmand i Dansk Arbejdsgiverforening og som erhvervsredaktør og ansvarshavende chefredaktør på Berlingske Tidende. Niels Lunde er i dag journalistisk chefredaktør og medlem af direktionen på Dagbladet Børsen. Han kender erhvervslivets tankegang indefra og har gennemgået en række ledelseskurser blandt andet Senior Management Programme hos den norske Orkla-koncern. Niels Lunde er foredragsholder og forfatter til en række bøger, blandt andet den anmelderroste biografi om Mærsk-chefen Nils Smedegaard Andersen.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Niels Lunde: Jomsborg - en politisk spændingsroman

  Kan man vælte den danske krone? For de rette mennesker vil gevinsten være kolossal.

  Den danske spekulant Jan Ole Voss og den britiske EU-modstander Sir James Brown-Humes beslutter at gøre forsøget. Efter flere års forberedelser retter de to et voldsomt slag mod den danske krone på det mest følsomme tidspunkt: En uge før ØMU-folkeafstemningen i september 2000.

  På få dage kastes Danmark ud i politisk og økonomisk kaos. Bogen fører læseren ind i de lukkede rum i regeringen, i Nationalbanken og i Den Europæiske Centralbank i Frankfurt, så man efter endt læsning sidder tilbage med spørgsmålet:

  Kan det ske i virkeligheden?

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Michael Møller: Din økonomi - en bog om tid og penge

  Er det tid til et serviceeftersyn af din økonomi? 'Din økonomi' gennemgår på seriøs - og humoristisk - vis de forskellige økonomiske problemstillinger, enhver privatperson kommer ud for, uanset om man er studerende eller har været mange år på arbejdsmarkedet. Der gives gode råd både til den meget erfarne og til den uerfarne.

  Hovedbudskabet er, at man skal tænke frem og tænke over, hvor lang tid man bruger på sin økonomi i forhold til, hvad man får ud af det. Desuden skal man overveje sit temperament og sin risikoprofil. Bogen er ikke teknisk, men derimod meget levende og nærværende, og forfatterne øser af deres viden om økonomiske forhold som opsparing, investering, køb af bolig, lån og ikke mindst personlighedstyper. Det sidste er faktisk vigtigt, fordi vi er meget forskellige, når vi bevæger os rundt i det økonomiske landskab. Vi har f.eks. forskelligt økonomisk råderum, vi har forskellige målsætninger, og så har vi forskellige krav til risiko og afkast.

  Forfatterne, der begge er professorer på CBS, lægger ikke fingrene imellem, når de fortæller om deres erfaringer og viden om, hvordan alle vi almindelige læsere investerer eller disponerer over vores privatøkonomi. Med glimt i øjet sætter de tingene på spidsen, og bogen er relevant uanset om man skal refinansiere sin bolig, optage lån, købe aktier eller obligationer - eller noget helt fjerde.

  NY, REVIDERET UDGAVE!

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Walter Isaacson: Steve Jobs

  Gennem mere end to år har Walter Isaacson interviewet Steve Jobs, hans familie, venner, rådgivere, konkurrenter og kolleger. Resultatet er et hudløst og skarpt portræt af en af vor tids vigtigste entreprenører samt et indblik i en ekstraordinær personlighed.

  Steve Jobs har revolutioneret vores digitale verden - fra den måde vi hører musik på, til den måde vi kommunikerer. Det har han gjort ved at insistere på at kombinere legende kreativitet med den nyeste teknologi. Og ved et næsten umenneskeligt engagement. Intet overlades til tilfældighederne af den både perfektionistiske og fandenivoldske Steve Jobs. Den indstilling har både lagt fundamentet til et af verdens mest indflydelsesrige og innovative virksomheder og skabt Steve Jobs en stor fanskare – samt ikke så få fjender.

  I bogen fortæller Steve Jobs ærligt, nogle gange brutalt ærligt, om både samarbejdspartnere og konkurrenter. Tilsvarende holder hans venner, fjender og kolleger ikke igen, når de fortæller om Jobs passioner, dæmoner og kontrolmani eller om hans perfektionisme, hans drivkraft og de suveræne resultater, hans særlige tilgang til livet og til forretningsverdenen resulterede i.

  Walter Isaacson har interviewet Steve Jobs flere end 40 gange til bogen. Jobs stillede velvilligt op, men han udbad sig ingen nogen form for indflydelse på bogens indhold. Som Jobs selv formulerer det i biografien: ”Jeg har gjort mange ting, jeg ikke er stolt af. (…) Men jeg har ikke nogen skeletter i skabet, der ikke kan tåle dagens lys”.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Per Wimmer: Wall Street

  Wall Street i New York er det absolutte centrum for den internationale finansverden. Den brølende motor, der holder verdensøkonomien kørende. Kapitalismens højalter, hvor mere end 200 milliarder kroner skifter hænder hver eneste time døgnet rundt - 365 dage om året. I mere end ti år har den unge danske investmentbanker, eventyrer og millionær Per Wimmer dagligt jongleret med dollarmillionerne på Wall Street. Mens hans klienter blev milliardærer om formiddagen, gik andre bankerot om eftermiddagen.

  I WALL STREET tager Wimmer læseren med ind i det allerhelligste hos verdens største og mest lukkede finanshuse og viser de økonomiske og psykologiske mekanismer, der driver Wall Streets raske drenge. Og som i sidste ende knuser den globale økonomi til atomer, den dag maskinen kører af sporet.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com

  Få adgang til en gratis læseprøve på L&R Business her!
  Per Wimmer interviewes af Solveig Bjørnestad på 'P1 Business' - lyt til interviewet her!
  (starter efter 36m39s)  Uffe Gardel: Amagerbanken

  I februar 2011 går Amagerbanken konkurs. Amagerbanken er ikke nogen lille nichebank for spekulanter; den er folkebanken for hele Amager, og den er i mange år blevet set som indbegrebet af en solid og stabil bank. Alligevel gik det galt.

  Bankens direktør døde midt under finanskrisen, og der indledtes en overlevelseskamp mod myndighedernes stadigt strengere krav. Banken som i sin tid forsvarede sig mod Finansbankens Alex Brask Thomsen, endte med at kalde rigmanden Karsten Ree til hjælp, men ikke engang hans penge slog til. Til sidst tog myndighederne magten i banken, og tre måneder senere gik den konkurs.

  Hvad fældede Amagerbanken? Var det en kontroversiel og stridbar bestyrelsesformand med mange uvenner, eller fandt myndighederne noget i regnskaberne, som ikke er kommet til offentlighedens kendskab? Uffe Gardel afdækker en konkurs som har rystet udlandets tillid til hele det danske bankvæsen, og hvor almindelige indskydere for første gang i nyere tid mistede penge.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Ove Hedegaard & Michael Hedegaard: Strategisk investering og finansiering

  Strategisk investering og finansiering præsenterer de klassiske teorier og modeller og bringer investeringsanalysen op i et strategisk perspektiv. Bogen gennemgår, hvordan investeringsanalysen bygges op og kobles med strategisk analyse. Gennem hele bogen bruges eksempler og cases til at illustrere anvendelsen i praksis. I denne 3. udgave vises, hvordan eksempler og cases kan løses med hjælp af Excel. Endvidere er bogen udvidet med en guide til finansmodulet på TI 83'er finanslommeregner samt en guide til de vigtigte finansielle funktioner i Excel. Bogen anvendes til grundlæggende og videregående undervisning inden for investering, finansiering og virksomhedsstrategi. Som supplerende materiale er der udarbejdet en model til investeringsanalyse i Excel og plancher i Power Point til undervisningsbrug.

  Michael Hedegaard, cand.oecon., er ekstern lektor på Copenhagen Business School og partner i en international konsulentvirksomhed.Han har mere end 15 års erfaring inden for international forretningsudvikling, finansiering og opstart af virksomheder.

  Ove Hedegaard, civ.ing., har 40 års undervisningserfaring som lektor på Copenhagens Business School inden for det erhvervsøkonomiske område.Han er forfatter til en lang række bøger inden for operationsanalyse, erhvervsøkonomi og investering/finansiering.


  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Anne Axholm: Lars-Christian Brask - vilje til SUCCES

  Lars-Christian Brask har i en alder af 48 år prøvet mere end de fleste. Han har arbejdet for verdens største finanshuse som Robertson Stephens, Merrill Lynch/Bank of America, UBS i New York og London – og har ejet sin egen investeringsbank. Han har fløjet i privatfly og spist med Steve Jobs og mødt Bill Gates, han har ejet restauranter i London, har skabt et af Englands mest succesfulde motorsportshold nogensinde og leveret kørere til Formel 1-klassen. Han har været tourmanager for Aqua, sendt Rene Dif på gåben til Skagen for at indsamle penge til kræftramte børn, samlet flasker i tv-programmet Den hemmelige millionær og er i dag bankdirektør i København.

  Hele dette livseventyr – fra ungdomsårene i Roskilde til London, New York og tilbage til Roskilde og København – har Lars-Christian Brask fortalt til journalist Anne Axholm i bogen VILJE TIL SUCCES, som udkommer d. 27. maj.

  VILJE TIL SUCCES er fortællingen om en dansk ener, der har levet sine drømme ud. Det er ikke en traditionel biografi, men snarere en inspirationsbog til den håbefulde student, den unge iværksætter og alle dem der tør drømme stort - fyldt med anekdoter, betragtninger, tips og gode råd om, hvordan hvem som helst kan få succes med sit liv og sine mål.

  Bogens forfatter Anne Axholm, cand.comm i politisk kommunikation fra RUC, har arbejdet som kultur- og livsstilsredaktør på dagbladet Børsen, hvor hun også var mangeårig politisk reporter. De seneste år har hun også været kommunikationschef i modebranchen og været senior kommunikationsrådgiver for topledelsen hos A.P. Møller-Mærsk. I dag er Anne professionel storyteller med egen virksomhed Axholm & Co.
  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com

  Få adgang til gratis læseprøve på Muusmann-forlag.dk her!
  Lars-Christian Brask har bl.a. medvirket i TV-serien 'De dyre drenge' på TV 2 - se afsnittet her!  Lars Tvede: Børshaj

  Spænd sikkerhedsbæltet og hold fast, når Lars Tvede fortæller historien om, hvordan han blev milliardær - og en vaskeægte børshaj.

  Lars Tvedes liv har været et eventyr. Han begyndte sin karriere med at vaske toiletter for ni kroner i timen, men var kun 20 år, da han spekulerede sig til en vingård i Andalusien. Som 30-årig var han gulddrengen i Klaus Riskærs koncern. Som 40-årig grundlagde han et selskab, som blev 45 milliarder kroner værd på børsen. Han er i dag anerkendt som en førende ekspert i finansmarkederne og har skrevet internationale bestsellere om børshandel.

  Lars Tvede har levet som hippie, yuppie og nørd. Hans historie handler om vilde opture og brutale nedture, om rejser og eventyr, knofedt og gearing. Følg også investoren og iværksætteren, når han giver sit bud på fremtiden: Hvor skal man som privat investor satse sine sparepenge? Hvornår kommer robotterne? Hvad sker der, når computerne bliver klogere end os? Hvad vil kineserne bruge deres penge på?

  Lars Tvede interviewes af BørsenTV / Mads Gravesen - se indslaget her!
  Lars Tvede giver foredrag og besvarer spørgsmål på Dansk Aktiemesse 2010 - se indslaget her!
  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com


  Lars Tvede: Supertrends

  Nedsmeltningen på finansmarkederne i 2008 og boligpriserne kollaps har nulstillet kredit-og ejendomscyklen, og smarte investorer er nu på udkig efter det næste store upside. Men hvor vil det næste bull-marked komme fra, og hvordan kan investorerne drage fordel heraf?

  Verden står nu over svimlende forandring, herunder eksponentiel ydeevne-vækst i mange teknologier. Vi kan forvente computere, der er klogere end mennesker, selvkørende biler og et ekstremt intelligent internet. Vi står også over for en bioteknologisk revolution som muliggør aktivering af personlig medicin, fjerde generation af biobrændsel, radikal udvidelse af menneskers levealder, eksponentiel vækst i landbrugets udbytte, og endda genskabelse af uddøde arter.

  Desuden vil vores energisektor stå over for en fuldstændig forvandling, som i sidste ende vil gøre vores energiforsyning ubegrænset. I mellemtiden vil vores befolkning vokse, ældes og urbanisere, og - som i høj grad skyldes den nye vækst på markederne - vil den globale købekraft være firedoblet i 2050.

  Hvad vil det betyde for råvarepriser, miljø og vækstsektorer, såsom ejendomshandel, global finans- og luksus? "Supertrends" forklarer ikke kun, hvad der vil ske, men også hvordan og hvorfor.

  Lars Tvede som har stået bag indtil flere succesfulde hedgefonde viser læserne, hvordan man identificerer og bliver i stand til at profitere på fremtidens investeringsmuligheder.

  Hvis du ønsker at være forberedt resten af dit liv, er dette bogen for dig!

  Køb bogen på engelsk hos Amazon.co.uk her
  Køb bogen i Danmark hos SAXO.com her  Lars Tvede: Kriser, krak og kaviar

  Der har altid været store økonomiske udsving, og det ser bestemt ikke ud til, at dette faktum vil ændre sig. I Kriser, krak & kaviar viser Lars Tvede, hvordan økonomiske og finansielle udsving kan forklares, og hvordan regeringer og nationalbanker forsøger at bruge teorierne til at styre gennem det økonomiske farvand af høj- og lavkonjunkturer.

  Kriser, krak & kaviar er skrevet i et let sprog krydret med anekdoter og historier. Vi oplever, hvordan økonomerne gang på gang har troet, at nu var konjunkturproblemet løst, indtil nye data er dukket op og har ændret det økonomiske landskab - og konjunkturteorierne. Bogen giver et grundigt overblik over de økonomer, der har præget konjunkturteorien, og gennem hele bogen er konjunkturteori brugt til at forklare faktiske hændelser.

  Med sin solide økonomiske baggrund og sit store overblik viser Lars Tvede, hvordan det ene økonomiske udsving efterfølger det andet, hvordan den ene krise efterfølger den anden; og hvordan det gennem de sidste 300 år er lykkedes økonomerne at forstå, hvilke faktorer der skaber disse udsving. Spørgsmålet er nu, om det bliver muligt for økonomerne at forudse eller undgå fremtidige udsving?

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Alice Schroeder: Warren Buffett - Et liv med milliarder

  Selv om medierne hele tiden jagter Warren Buffett, er det første gang nogensinde, han fortæller hele sin livshistorie - og den indeholder et par overraskelser. Glæd dig til bogen som, siden den udkom i efteråret 2008, uafbrudt har ligget på de amerikanske bestsellerlister.

  Da bogens forfatter, Alice Schroeder, mødte Warren Buffett, var hun analytiker i forsikringsbranchen og en begavet skribent kendt for sin skarpe iagttagelsesevne. Hendes artikler om økonomi havde imponeret Buffett, og da hun lærte ham at kende, fandt hun ud af, at selv om der var skrevet meget om hans investeringsstil, var der ingen, der var gået skridtet videre og havde forsøgt at udforske hans mere overordnede filosofi, som hænger tæt sammen med en kompleks personlighed og de nærmere begivenheder i hans liv. Det blev grundlaget for hans beslutning om at samarbejde med hende om den bog om sig selv, han aldrig selv ville få skrevet.

  Faktisk er den jordbundne person, offentligheden ser, i en vis udstrækning helt ægte, men det er kun en del af billedet. Warren Buffett består af en række paradokser. For eksempel havde han gennem et par årtier to hustruer: den ægteviede, som han også havde børn med, og som ledsagede ham til alle officielle arrangementer, og den uofficielle, som han boede sammen med og også giftede sig med, da den første kone døde. Det hører med til historien, at de to kvinder gennem hele forløbet var bedste veninder. Det var også Warren Buffett, der blev hånet og gjort til grin, da han som den første beskrev og kritiserede det fænomen, der senere blev kendt som it-boblen. Den brast som bekendt og trak masser af mennesker med sig i faldet.

  Bestil eller læs mere om bogen på Spekulant.dk - hvor du også får adgang til en gratis læseprøve!  Felipe Tudela: Hemmeligheden bag de Japanske candlestickdiagrammer

  Kunne du tænke dig at få et stærkt handelsværktøj, som er både effektivt og præcist?

  De japanske candlestickdiagramme er et sådant værktøj. Sandheden om de japanske candlestickdiagrammer, som den er forklaret i denne bog, er meget enkel. "Japanske candlestickdiagrammer" referer til den metode, som har været årsag til japanske købmænds succes i århundreder. Candlesticks kan være besværlige at håndtere qua det mangfoldige bagvedliggende mønster. Bogen her hjælper dig til at forstå disse mønstre på en overskuelig måde. Den tilbyder dig en grundig indføring i mønstrene samt en nøgle til at forstå hemmeligheden bag candlestickdiagrammerne ved brug af praktiske eksempler.

  Bogens formål er at forklare dig ting, som ingen anden bog har forklaret før.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Henrik Tüchsen og Søren Funch:
  Aamund - om enspænderen, livsværket og familien

  Asger Aamund har altid været en enspænder i dansk erhvervsliv. Allerede som ung direktør gav han pokker i hierakiet og tog opgøret med sværvægterne i industriens magtfulde netværk - siden har han konsekvent kaldt dem ´de nålestribede næsehorn´.

  På toppen af sin karriere satsede han alt og tog springet fra lønmodtager til selvstændig, og da han fik 80 millioner kroner ud af salget af sin første virksomhed, investerede han det meste af formuen i en hel ny branche i Danmark - biotek. Det er en af verdens mest risikable forretningsområder, og gennem de seneste 20 år har begge virksomheder, Neurosearch og Bavarian Nordic, gentagne gange været på kanten af at kuldsejle.

  Aamund er en erhvervs-biografi om Asger Aamunds karriere, om nervepirrende medicinalforsøg, om hans opgør med tunge organisationsfolk, med Novos mangeårige, legendariske topchef Mads Øvlisen og med toppolitikere fra alle sider af folketingssalen. Karrieren er endnu ikke er forbi for den 68-årige erhvervsleder og meningsmager - og af bogen fremgår det, at Aamund endnu mangler at få de sidste brikker til at falde på plads, før han for alvor kan kalde sit livsværk for en vaskeægte succes for både ham og hans medaktionærer.

  Bogen er også en fortælling om, hvordan Asger Aamund er blevet til den, han er. Om opvæksten i en usædvanlig familie, om hans drømme om en karriere som skuespiller, om hans ægteskab med først Susanne Aamund og sidenhen Suzanne Bjerrehus, der sammen med søsteren Jane Aamund og broderen Bjarke Aamund meget åbenhjertigt afslører overraskende sider af privatpersonen Asger Aamund. Aamund fortæller også selv i bogen om sit liv og hvorfor han giver pokker i hakkeorden og den offentlige mening. For ham kan ingen udfordring blive for stor.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com
  Eller bestil som lydbog (CD) hos SAXO.com  Hanne Sindbæk: Tyren, Bjørnen og Banken

  Hvad gør en mand til den, han er? Og hvad gør en drøm til meget mere end noget, der er glemt i morgen? Få svarene i denne anderledes og stærkt fascinerende biografi om Saxo Bank og de to mænd bag det, der både er klassens højtråbende knægt – og en dansk erhvervssucces af de sjældne.

  Kim Fournais og Lars Seier Christensen har på få år skabt en verdensomspændende investeringsbank og en formue i milliardklassen. De har trukket overskrifter med deres politiske budskaber, åbenlyse forretningstalent og sponsorat af Danmarks bedste cykelhold – og de er blevet beskyldt for at være sidegadevekselerere, asociale kapitalister og urimelige arbejdsgivere.

  TYREN, BJØRNEN OG BANKEN er en medrivende biografi om to mænd, der trives bedst i modvind. Det er en inspirerende opskrift på et parløb mellem modsætninger. Og det er en uafrystelig fortælling om en barndom, der ikke var for børn og gjorde to mænd voksne før tid.

  "Knaldspændende (...) Det er indiskutabelt to af dansk erhvervslivs mest interessante personer." - Politiken

  "Fem stjerner (...) Du får selv energi. Hanne Sindbæks anderledes måde at skrive en biografi på trækker klart antallet af stjerner op." - Børsen

  "En rigtig pageturner af en erhvervsbog." - Berlingske Nyhedsmagasin

  "Den bog er mere interessant end de fleste erhvervsbiografier. Ikke alene fordi den er velskrevet, men fordi den belyser to mennesker der er helt forskellige fra de fleste erhvervsledere." - Lars kolind

  "En cadeau til forfatteren (...) Hanne Sindbæk griber dygtigt fat i alle de spændende delhistorier om Saxo Bank."
  - Aktionæren

  Forfatter Hanne Sindbæk er en af Danmarks bedste interviewere og mest stilskabende skribenter, og hun har haft fuld adgang til begge hovedpersoner og alle omkring dem. Se interview med hovedpersonerne og forfatteren her:  Læs gratis de første 30 sider af bogen her!

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com
  Eller bestil som e-bog (til PC/MAC, iPhone, iPad etc.) hos SAXO.com
  Birgitte Erhardtsen: Milliardærklubben

  Milliardærklubben er den medrivende fortælling om fire kulørte guldflipperes venskab med it-milliardæren Erik Damgaard, deres hæsblæsende aktieeventyr og fælles drøm om at skabe noget stort.

  Gruppens sprudlende iderigdom gjorde dem i stand til at udnytte det brølende økonomiske opsving, bankernes grænseløse grådighed og investorernes uendelige risikovilje. Deres smarte forretningsmetoder er ofte blevet fordømt af det noble erhvervsliv, men alligevel har de formået at få flere rigmænd til at kaste enorme millionbeløb efter deres ideer.

  Bogen går tæt på Peter Forchhammer, Erik Damgaard, Ole Abildgaard, Aldo Petersen og Mark Szigethy. - Birgitte Erhardtsen beretter veloplagt om deres venskab, deres vilde luksusliv med egen jet, Bentley, slotte og luksuriøse golfture. Om persongalleriet omkring dem, der indbefatter den svindeldømte Kurt Thorsen, og om hvordan venskaber blev sat på prøve, da Anni Fønsby gjorde sin entré midt under en fælles familieferie til Monaco.

  Læs fortællingen om milliardærklubbens imponerende storhed, overraskende skrøbelighed og voldsomme fald, da finanskrisen viste tænder.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Morten Johnsen og Kasper Kronenberg:
  Løvekongens storhed & fald - Historien om Don Ø

  En varm, skæv, sjov, ærekær, gæstfri, hjælpsom, følsom, forfængelig og hård erhvervsmand - så mange er ordene om Flemming Østergaard, bedre kendt i offentligheden som Don Ø.

  Løvekongens storhed og fald - Historien om Don Ø er en fortælling om en unik persons skabelse af en koncern, der på mange måder har været enestående og sat nye standarder inden for sportens verden både nationalt og internationalt. Historien er fortalt af de to journalister Morten Johnsen og Kasper Kronenberg, som i mange år har skrevet om Don Ø og Parken Sport & Entertainment, indimellem så kritisk, at det engang fik Østergaard til at boycotte hele Det Berlingske Officin! Ingen andre, hverken i erhvervslivet eller sportens verden, har herhjemme formået med en tilpas mængde karisma og vilje at bygge et så enestående og succesfuldt brand op omkring sin egen person som Flemming Østergaard. Samtidig har han været en enestående eksponent for et vigtigt opgør med den danske middelmådighed og jantelov. Til historien hører også den meget offensive, aggressive, hårde og nærmest uforsonlige stil, Don Ø har kørt, når der blev stillet kritiske spørgsmål. Så hvordan var det egentlig bag kulisserne? Fulgte han altid reglerne? Var det kun succeser? Og var det ham selv, der besluttede, at nu skulle samarbejdet med Parken Sport & Entertainment stoppe? Hvordan er Don Ø som chef, samarbejdspartner, kollega, erhvervsmand, forretningsmand og de mange andre ting, han er?

  I denne bog fortæller Johnsen og Kronenberg om Don Øs succeser og hans fiaskoer, om hans ukonventionelle ledelsesstil og om den egentlige grund til, at han forlod F.C. København og Parken efter 13 år. Bogen er et nuanceret portræt af en af Danmarks mest markante og højest lønnede erhvervsmænd- en mand, der det ene øjeblik kan være hjælpsom, sjov og varm, det andet kolerisk, kynisk og manipulerende

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Jesper Berg og Morten Bech: Finansernes fald

  Finansernes fald forklarer, hvordan den globale finanskrise var resultatet af et sammenfald af den globale økonomiske politik over de sidste 20 år, strukturen i den finansielle sektor og svigtende kontrolmekanismer. Til trods for myndighedernes efterhånden drastiske indgreb er verdensøkonomien stadig i tovene - og den danske med. Forfatterne sidder centralt placeret i det internationale økonomiske system og har haft mulighed for at følge finanskrisens udvikling på tætteste hold. De gør her begivenhederne tilgængelige for alle med interesse for den økonomiske og politiske udvikling og giver deres bud på, hvor verden er på vej hen, hvad der skal gøres - og hvad der ikke skal gøres.

  »Jesper Berg og Morten Bech har set den finansielle krises udvikling fra første række i hhv. den danske og den amerikanske centralbank og har skrevet en spændende bog om denne historiske begivenhed. Bogen kombinerer vidtgående økonomisk og finansiel indsigt med en meget læseværdig og tilgængelig fremstilling, der ikke er uden humor.« - Lasse Heje Pedersen, Professor of Finance and Alternative Investments, Stern School of Business, New York University

  »Finanskrisen har alvorlige konsekvenser for Danmark og den globale økonomi, og denne bog er et meget vigtigt bidrag til forståelsen af den situation, vi står i i dag. Forfatterne formår at analysere og diskutere finanskrisen og dens årsager på en meget enkel og underholdende måde, og bogen er svær at lægge fra sig, når man først er gået i gang.« - Torsten Sløk, Ph.d., Director of Global Economics, Deutsche Bank, New York

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Søren Ellemose: Finankrisen

  Dette er fortællingen om den finansielle krise anno 2008-09. Forfatteren Søren Ellemose fokuserer dels på selve hændelserne, dels søger at forklare sammenhængene i det finansielle system, og hvorfor det kunne gå så galt som det gjorde.

  Bogen går tæt på aktiemarkederne, danske bankkrak, islandsk geyser-økonomi m.v. Finanskrisen handler om skurke og fantaster med vilde drømme – og om en hel verden, der glemte at træerne ikke vokser ind i himlen.

  Bogen giver en enestående mulighed for at forstå en af de alvorligste økonomiske kriser, verden endnu har oplevet.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Morten Jeppesen: Blændværk

  Dette er historien om inkompetence, sammenspisthed og grådighed. Om en svag og forblændet bankbestyrelse, som ikke kunne hindre en enerådig og magtfuld direktør i at kaste virksomheden ud i risikable udlån til erhvervslivets lykkeriddere. Om en lukrativ bonusordning, som blev mere og mere værd for direktionen, jo højere kursen på Roskilde Bank-aktien nåede. Om et kollaps, som endte med at koste 32.000 aktionærer sammenlagt syv milliarder kroner.

  Dette er historien om Roskilde Bank og administrerende direktør Niels Valentin Hansens storhed og fald.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Søren Ellemose: Kejserens nye klæder

  Allerede i 1837 afslørede H.C. Andersen, hvor let vi lader os bedrage. Men både før og siden har vi ladet os lokke af luftkasteller. Eller af overvurderede udsigter til en risikofri investering.

  Grådighed, forfængelighed, overmod og svindel er derfor også afgørende ingredienser i denne moderne udgave af Kejserens nye klæder, hvor Søren Ellemose tager læseren med på en gysertur gennem 400 års erhvervsskandaler. Og der er mange af dem. Fordi alt fra tulipanløg til Internettet gennem tiderne har kunnet få håbefulde investorer til at løbe en alt for stor risiko. Eller få driftige forretningsfolk til at tro for meget og for længe på deres egen idé.

  Bogen prikker hul på både danske og internationale bobler. Fra krakkene i Wall Street til Landmandsbankens nedtur. Fra i-data til 2M Invest. Fra Accumulator Invest til Hafnia. Fra danske Dagen til amerikanske Enron. Fra guldgravere til selskabstømmere. Og Kejserens nye klæder afslører tankevækkende fælles træk i mange af skandalerne - og ikke mindst hos personerne bag. Resultatet er en medrivende og vedkommende tour-de-force med advarsler og gode råd til alle, der nogensinde har investeret penge i en umiddelbart god idé - eller overvejer at gøre det.

  Bogen er udsolgt fra forlaget men kan bestilles direkte fra forfatteren her  George Soros: Finanskrisen og nedsmeltningen 2008-2010

  Finanskrisen og nedsmeltningen 2008-2010 er en væsentligt udvidede og reviderede udgave af Finanskrisen – Nye værdier og spilleregler på finansmarkederne, der udkom i efteråret 2008. Bogen udkom på engelsk længe før krisen var en realitet, så Georg Soros forudså at krisen var på vej. Denne nye udgave er udvidet med adskillige nye kapitler om krisens faktiske forløb og den er desuden forsynet med et nyt forord.

  Bogen giver den historiske baggrund for at forstå den omfattende finansielle krise, som tog sin begyndelse i 2008, og forklarer hvordan en dækningsløs vækst har været med til at krakke finansmarkederne verden over. Georg Soros mener, at vi bliver nødt til at foretage mange svære tiltag for at styre sikkert gennem krisen. For eksempel bliver vi nødt til at sætte nye radikale spilleregler op for at tæmme finansmarkederne og skabe en verdensorden baseret på en mere kompleks forståelse af økonomien.

  Finanskrisen og nedsmeltningen 2008-2010 henvender sig til de specifikt interesserede, men også til dem, der forsøger at forstå den udvikling, der har påvirket deres pensionsopsparinger og friværdier. Bogen har i månedsvis ligget højt på de engelske og amerikanske bestsellerliste og har gjort George Soros til en efterspurgt analytiker.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Morten W. Langer & Bruno Japp: Tjen en million på aktier

  Hvis du vil tjene en million på aktier, er denne grundbog en god hjælp til at komme i gang med at investere. De fleste står på bar bund og bliver usikre, når de begynder at købe aktier. Det er ærgeligt, fordi aktieinvestering faktisk er sjovt og lærerigt - og det giver gevinst, hvis man sætter sig ordentligt ind i tingene og tænker sig om.

  I denne grundbog deler AktieUgebrevets analytikere ud af deres erfaringer fra mange år på aktiemarkedet. De klæder nye investorer grundigt på, så de undgår at betale de dyre lærepenge, som mange andre har betalt.

  Bruno Japp har gennem 25 år arbejdet med investering i danske aktier. Han er uddannet Cand. Merc. Aud. fra Aalborg Universitet med speciale i regnskabsanalyse, teknisk analyse og aktieskole-relaterede artikler. Morten W. Langer er direktør, stifter og medredaktør på Aktieugebrevet. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og Cand. Polit. fra Københavns Universitet. Tidligere ansat på Ugebrevet Mandag Morgen, Økonomisk Ugebrev, Børsens Nyhedsmagasin og Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin. Underviser på Den Journalistiske Efteruddannelse i virksomhedsanalyse, regnskabsanalyse og børsforhold.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Karsten Engmann Jensen: En sikker investering

  I bogen forklarer Karsten Jensen, hvorfor en aktie er attraktiv set i forhold til en boliginvestering, en obligation og andre investeringsalternativer. Den grund-læggende forklaring er, at hverken jord eller penge (obligationer) i sig selv skaber vækst. Det gør virksomhederne til gengæld i kraft af, at de får nye teknologier og medarbejdere med bedre og bedre uddannelse. Bogen forklarer også, hvorfor der kan være perioder, hvor huse stiger så meget i værdi, at selv de bedste traditionelle aktier har svært ved at følge med. Og så kan der være perioder, hvor aktierne rasler ned uden at der findes en præcis forklaring - eller gør der?

  Forfatteren kender sit stofområde til bunds gennem sit mangeårige virke som økonomisk journalist på bl.a. Dagbladet Børsen og sin fortid som økonom i Nationalbanken.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Peter Arendt: Aktiehandel og aktieanalyse

  I bogen gennemgås de to vigtigste elementer indenfor aktieanalyse – teknisk og fundamental analyse – der kan hjælpe aktiehandlende med at forudsige en akties kursudvikling.

  Med teknisk analyse undersøger man en akties historiske kursudvikling i en graf. Målet er at identificere nogle formationer, der kan sige noget om aktiens fremtidige færd. Teknisk analyse er ikke en videnskabelig disciplin med klare beviser for, hvordan historien kan hjælpe med at forudsige en akties (eller et andet aktivs) fremtidige udvikling. Der er snarere tale om en kunstart, som aktiehandlende kan vælge eller fravælge.

  Fundamental analyse er derimod en analyse af generelle informationer. Det vil sige nyheder, renten i et land, regnskaber eller lignende. Målet med den fundamentale analyse er at vurdere, om en virksomheds aktuelle aktiekurs er reel, undervurderet eller overvurderet.

  Teknisk og fundamental analyse har gennem tiden opdelt aktieanalytikere i to lejre. Dem, der sværger til den ene analyseform, og dem, der sværger til den anden. I de senere år er et stigende antal analytikere dog begyndt at kombinere de to analysediscipliner – og det endda med succes. I denne bog er der derfor også valgt at se teknisk og fundamental analyse som to discipliner, der med fordel kan kombineres.

  Bogen er en reaktion på den stigende interesse i Danmark for aktier, kombineret med en generel mangel på relevant dansk litteratur om aktiehandel og aktieanalyse. Den er let at gå til og henvender sig til private investorer, studerende og professionelle handlere.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Michael Christensen og Frank Pedersen:
  Aktieinvestering - Teori og praktisk anvendelse

  Bogen giver en samlet fremstilling af teorier og problemstillinger, der relaterer sig til investering i såvel danske som internationale aktieporteføljer. Bogens første sektion beskriver den overordnede investeringsstrategi samt teorien om efficiente kapitalmarkeder. I anden sektion beskrives den moderne porteføljeteori, der omfatter Markowitz' afkast-risiko model, indeks- og markedsmodellen, CAPM og APT teorierne, samt et selvstændig kapitel om performanceevaluering. I tredje sektion introduceres en række modeller og teorier for aktieprisfastsættelsen, herunder værdiansættelsen af virksomheder og selskaber. Tredje sektion afrundes med en præsentation af generelle ligevægtsmodeller for aktiekursfastsættelsen. I fjerde sektion vendes blikket mod de afledte produkter med aktier eller aktieindeks som underliggende aktiver, dvs. såvel finansielle futures som optioner.

  Afvejning af risiko og afkast er de centrale parametre ved alle investeringsformer ikke mindst investering i aktier. Det gennemgående tema i hele bogen er netop denne afvejning. Bogens giver finanseringsteoriens svar. Den belyser eksempelvis også, hvordan gearede aktieinvesteringer forøger risikoen meget kraftigt. Bogens indhold og konklusioner er generelt gyldige før, under og efter en krise.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Jens Christensen: Køb og salg af aktier og obligationer

  Mange har leget med tanken om at investere penge i værdipapirer. Men måske er man blevet skræmt af historier om pengespekulanter, der har tabt formuer fra den ene dag til den anden. Særligt aktier er omgærdet af en vis mystik, der ikke blot skyldes risikoen for at miste penge, men også muligheden for på forholdsvis kort tid at tjene mange penge gennem gode investeringer.

  Gennem en levende formidling, der er krydret med mange gode og brugbare eksempler taget fra forfatterens arbejde som bankfilialchef og investeringsrådgiver, øser Jens Christensen ud af sin store viden inden for værdipapirshandel. Køb og salg af aktier og obligationer lover ikke guld og grønne skove. Derimod holder forfatteren hovedet koldt og tilbyder en engagerende og nøgtern gennemgang af de mekanismer og værktøjer, som vil gøre læseren i stand til at begå sig godt på aktie- og obligationsmarkederne.

  Tematisk er bogen inddelt i to hoveddele, der henholdsvis dækker handel med aktier og med obligationer. Hver hoveddel indledes pædagogisk med en introducerende beskrivelse af de forskellige typer af værdipapirer, og der bliver efterfølgende redegjort for en række emner, der relaterer sig til værdipapirshandel, såsom handels- og analyseværktøjer, forventningsafkast og risikovurdering samt beskatning og informationssøgning.

  Som det bliver understreget i bogens indledende kapitel, henvender Køb og salg af aktier og obligationer sig ikke kun til de, der har en decideret formuebeholdning, som de ønsker at investere i aktier eller obligationer. Også alle, der har en privat- eller firmabetalt pensionsopsparing, eller som indbetaler til børneopsparing, vil kunne have stor gavn af bogen, fordi den klæder læseren på til i højere grad at lade sine penge arbejde for sig. For, som forfatteren skriver, så skal man huske på, at det kan være et dyrt valg i længden, hvis man intet foretager sig!

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Michael Christensen:
  Obligationsinvestering - Teoretiske overvejelser og praktisk anvendelse

  "Obligationsinvestering" giver en samlet fremstilling af de problemstillinger, investorer står overfor ved investering i såvel danske som udenlandske obligationer. Bogen indeholder en beskrivelse af teorien bag rentedannelsen, investeringsteori, rentestrukturteorien, risikomål, aktiv porteføljestyring, samt teorien om prisfastsættelse af futures og optioner, herunder strategier og hedging. Bogen omfatter også en udførlig beskrivelse af indeksobligationer, ligesom konverterbare obligationer og erhvervsobligationer herunder udenlandske obligationer behandles særskilt. Endelig afsluttes bogen med en beskrivelse af de skattemæssige forhold, der er gældende for obligationsinvesteringer.

  De teoretiske problemstillinger relateres i vidt omfang, ved hjælp af eksempler, til den praktiske implementering ud fra en dansk synsvinkel og med udgangspunkt i konkrete danske obligationer og obligations-porteføljer. Anvendelsen af matematik ledsages altid af et praktisk eksempel, ligesom de mere tekniske afsnit er henlagt til appendix, således at læsere uden matematisk baggrund kan overspringe disse afsnit uden tab af kontinuitet.

  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com  Ole Lange: Stormogulen

  "Han skabte vort Samfunds Udvikling i mere end et halvt Aarhundrede." - Herman Bang

  C.F. Tietgen (1829-1901) er en af dansk erhvervslivs største og mest omstridte skikkelser. Denne biografi er et dobbeltportræt af en tidlig, globalt tænkende kapitalist og af det samfund, han på godt og ondt var med til at forme.

  Tietgen skabte et finansielt netværk af alt fra jernbaner, dampskibe, telegrafselskaber til sprit og øl, der strakte sig fra Jylland til Kina. Men han gjorde det ved systematisk at misinformere Børsen, offentligheden og aktionærerne, og han var ikke bleg for yderst risikable storpolitiske eventyr.

  "Kan man ønske sig mere af en biografi, end at man det ene øjeblik sluger den som en krimi, det næste ønsker at få endnu flere detaljer - og så for resten håber, at man aldrig når frem til den sidste af 600 sider? Sådan en bog er historikeren, professor Ole Langes i enhver henseende (...) Ja, der er så mange godbidder i bogen, at man spår og håber, at Ole Lange her får sig en rigtig bestseller og har flere bøger på vej i denne høje klasse." - Eigil Evert, Berlingske Tidende

  "Facinerende beretning om C.F. Tietgen (...) Levende, kritisk historie (...) Sært at den kritiske biografi om ham ikke er skrevet noget før, men her er den altså, og tak for det." - Niels Lillelund, Jyllands-Posten

  "Ole Lange er en mester i fortællingens kunst, og dette bliver til fulde udfoldet i Stormogulen. I beskrivelserne af magtspillene og de lysky forretningsmetoder er Ole Lange i sit es, og beskrivelserne er så eminente, at de vil få læseren til at rykke frem i stolen (...) Biografien er et mesterværk." - Steen Andersen, Weekendavisen


  Bestil eller læs mere om bogen hos SAXO.com