Sådan sikrer du porteføljen i usikre tider

Mange aktionærer er lidt nervøse for tiden. De tjekker netbanken en ekstra gang eller læser ekstra mange nyheder omkring aktiemarkedet. I øjeblikket er aktiemarkedet nemlig en smule uroligt. Coronakrisen er ved at slippe taget om økonomien, og aktiemarkederne skal finde fodfæste i den nye realitet. Når markedet begynder at blive uroligt, så er det ofte en god idé at sikre sig, at man er tilfreds med, hvordan ens portefølje ser ud. Vi har samlet nogle råd, der er fornuftige at huske, når man vil sikre sin portefølje mod de helt store udsving. Forhåbentligt kan rådene både spare dig penge og sikre din nattesøvn.

Råvarer
Når aktiemarkedet er ustabilt, så begynder verdens investorer at se sig om efter alternativer. En gammel traver på denne bane er råvarer. Det kan være handel med olie, bomuld eller guld. Råvare er et godt sted at være, hvis vi går ind i krisetider eller aktiemarkedet er trægt. Man skal du være opmærksom på, at spekulation i råvarer er forholdsvist volatilt, så det bør ikke udgøre en særlig stod del af ens portefølje. Men det bidrager til spredning, som fører til næste punkt på listen.

Spred dine investeringer
Det ældste, mest simple råd i bogen er også det mest effektive. Det er virkeligt vigtigt, at du spreder din investeringer. Hvis du har alle dine penge på meget få virksomheder, så bliver du ekstremt let påvirket af små udsving, regnskab eller ændringer i det specifikke firma.

Det er alle professionelle investorers første råd, og de siger det, fordi de har lært det på den hårde måde. I gode tider gør det ikke noget, at man kun har en lille spredning, men så snart det bliver hårde tider på markedet, er man meget mere påvirkelig, og man kan tage store, økonomiske tab.

Invester i cases, du tror på
Når du kigger på din portefølje, så skal du kunne mærke alle de virksomheder, du har valgt at investerer i. Tænk tilbage på dengang, du valgte at købe dem. Hvad var din plan? Tror du på deres case? Hvis du kan sige, at du stadigvæk tror på deres case, så kan du trygt lukke netbanken igen. Så vil det urolige marked kun være et udtryk for en midlertidig ustabilitet, som du eventuelt kan bruge på at købe flere af de aktier, som du virkelig tror på. Hvis du har nogle firmaer, som du virkelig tror er en god case, så se en nedtur i markedet et udsalg.