First North

First North er en alternativ markedsplads der drives af børserne i NASDAQ OMX. Den har ikke samme juridiske status som et EU-reguleret børsmarked, og er ikke underlagt de samme lovmæssige krav, der stilles til aktører på de almindelige børsmarkeder. Det betyder også, at risiko- og indtjeningspotentialet for investeringer kan være større end på hovedmarkedet.

Der er oprettet et særligt segment, kaldet First North Premier. Dette segment er designet til yderligere at kunne hjælpe selskaber på First North med at skabe større synlighed for deres investorer og dermed skabe større likviditet i aktierne. Hensigten er at støtte selskaberne i at være mere investorvenlige, og at forberede selskaberne til optagelse til handel på børsmarkedet.

First North Premier er et segment som er målrettet efter selskaber som tager en bevidst beslutning om at imødekomme større krav hvad angår oplysningsforpligtelser og regnskabsstandarder, end hvad de nuværende First North regler kræver. Dette pålægger større krav til transparens, hvilket gavner både selskaberne og disses investorer.

Tilbage til oversigten