Hvornår er det bedst at handle med aktier?

At handle med aktier har i lang tid været en god måde at investere i sin fremtid på. Aktier kan være en god måde at aktivere sin opsparing på, i stedet for at lade den stå og trække renter. Mange banker er tilmed begyndt at introducere negative renter så snart deres kunders formue når et vidst beløb. Det har motiveret mange flere til at investere deres formue, frem for at lade den stå og samle støv. Men hvornår skal man så handle med aktier? Og hvilke aktier er gode? Det er selvfølgelig ikke nemme spørgsmål at besvare, men i denne artikel forsøger vi at komme tættere på.

Udbud og efterspørgsel
Aktiemarkedet er defineret ved udbud og efterspørgsel. Det betyder at en aktie vil stige i værdi når flere ønsker at købe den. Modsat vil aktier falde i værdi, når flere ønsker at sælge aktien. Du kan læse mere om udbud og efterspørgsel her.

Volatilitet
Volatilitet er en betegnelse for ekstreme udfald i aktiernes værdi. Hvis en virksomhed lander i en shitstorm, får lavet et dårligt produkt eller lignende, kan aktien falde markant i værdi. På samme måde kan større succesfulde produktlanceringer, en ny chef eller andre positive events resultere i positive prisudsving i en akties værdi. Disse pludselige og store prisudsving kaldes volatilitet.

Som erfaren aktiehandler kan du forsøge at kapitalisere på disse prisudsving ved at forudse perioder med volatilitet. En god aktie-investor holder sig opdateret på alt inden for de firmaer hun har investeret i, samt de firmaer hun ønsker at investere i. Det er tilmed en god idé at være opdateret på nyheder der sker rundt i hele verden, da begivenheder i én verdensdel nemt kan påvirke en aktie i et firma i en helt anden del af verden.

De bedste aktier
Hvilke aktier der er bedst at handle med, afhænger af din situation. Hvis du er investor på fuld tid, eller har et stort budget, har du mulighed for at diversificere din investeringsportefølje. Dette er en anbefalet strategi, da du på denne måde kan sprede din risiko ud på flere forskellige aktier. Med et større budget og et bredt spænd af investeringer har du også plads til at satse mere på at kapitalisere på aktiers volatilitet. Har du mindre tid og et mindre budget, anbefales det stadig at diversificere din portefølje. Her kan du dog med fordel fokusere dine investeringer på større aktier og mere sikre aktier. I tvivl om hvor du skal starte? Så vælg det bedste sted at handle med aktier for både nybegyndere, professionelle og alle derimellem. Her har du rig mulighed for at diversificere, både indenfor aktier, men også andre aktivklasser.