Aktiemarkedet for begyndere - Fra nul til 100

Er du ny på markedet og vil du have et overskueligt og let forståeligt overblik over, hvordan du tager dine investeringshandler fra nul til 100 lynhurtigt, så får du her i artiklen netop det! Vi tager det fra begyndelsen og guider dig igennem hvordan du lærer at blive god til aktiehandlen og hvad du skal passe på med.

Aktier - hvad er det egentlig?
Det første du skal have styr på, inden du kan blive en haj til handel med aktier er, at forstå hvad aktier egentlig er. Det kan forklares på en meget simpel måde: når du køber aktier, så køber du rent faktisk en lille del af en virksomhed. Du bliver altså medejer af virksomheden og det giver dig automatisk ret til at få del i virksomhedens udbytte og overskud.

Når virksomheden stiger i værdi, så gør din aktie det også og du tjener penge ligesom virksomheden. Et selskab kan også falde i værdi, og når det gør dette så kan du tabe penge. Det er derfor en mere risikabel form for investering end andre, men der er også chance for rigtig store indtjeningsmuligheder.

Hvordan investerer man i aktier?
Næste punkt på dagsordenen er naturligvis at finde ud af, hvordan man handler med de aktier man ønsker. Her har vi sammensat en liste med de punkter man skal have styr på, inden man overhovedet overvejer at investere i aktier.

Lad os lige kigge på det i en lup: For at lære de mest basale aspekter indenfor investering, så kan du ikke nøjes med blot at læse én artikel. Læs mange og sørg for, at du har de allerbedste forudsætninger inden du går i gang.

Din strategi er også vigtig at have styr på, og det er en af de ting du bliver klogere på, når du researcher det basale ved investeringer. Der er forskellige strategier og metoder, og det er vigtigt at vælge den rigtige for dig. (Se også vores gode råd i bunden af artiklen)

Find det rette sted til dine aktiehandler. Der er masser af børsmæglere at vælge imellem, så undersøg hvilken af de tilgængelige muligheder der rammer dig og din strategi bedst og sørg for at læse alt hvad du kan om de virksomheder du påtænker at købe aktier i.

Hvad kan man investere i?
Der er mange muligheder når man kigger på aktiemarkedet, og det kan være svært at vælge hvad man skal investere i. Her får du et par eksempler på brancher som man kan investere i:

Detailbranchen - Eksempelvis Pandora og About You
Energiindustrien - En virkelig stor sektor med rigtig mange aktører
Gaming industrien - Eksempelvis softwareudviklere, der udvikler populære casino spil
Finansindustrien - Eksempelvis banker som Jyske Bank og Danske Bank
Informationsteknologi - virksomheder der gør sig i it og dataanalyse for eksempel
Industri - for eksempel investering i guld og industrimetaller

Gode råd om investering for begyndere
Hvad skal man være særligt opmærksom på som begynder på aktiemarkedet, spørger du nok dig selv? Det kan du se herunder i vores liste med gode tips og ting man ikke bør gøre.

Det bør du gøre: Det bør du ikke gøre: Sådan kommer du i gang
Nu har du fået overblikket over hvordan du kommer i gang med at investere, og en liste med punkter du ikke skal gøre. Det vigtigste du kan tage med dig fra denne guide er, at sætte dig godt ind i tingene og lav en plan for dine investeringer.